S’aproven els sis projectes presentats en l’edició de Mou! El Cul!

Els 6 projectes presentats en la setena edició dels pressupostos participatius per a Joves Mou! El Cul s’executaran en els propers mesos. Amb un pressupost global de 6.000 euros, les propostes són lúdiques, culturals i educatives i engloben edats dels 14 als 30 anys.

Una de les assemblees on es van presentar i debatre les propostes de la present convocatòria // Ajuntament de Molins de Rei

Una de les assemblees on es van presentar i debatre les propostes de la present convocatòria // Ajuntament de Molins de Rei

Una caminada nocturna, un espectacle multidisciplinari amb contingut educatiu i social, un agermanament cultural amb el poble sahrauí, un taller de construcció de capgrossos, una rèplica de la Festa Major de Sant Miquel a Emhereiz, i una jam session. Aquestes són les sis propostes que han estat plantejades i escollides per joves de Molins de Rei d’entre 14 i 30 anys en el marc del 4rt Pla Local de Joventut i de la iniciativa Mou! El Cul!

La regidora de Joventut de Molins de Rei, Laura Soto, ha destacat que “aquest any es podran tirar endavant totes les propostes presentades i aprovades en l’assemblea, unes propostes que han estat molt variades i transversals, omplint tot l’espai que ofereix aquest procés participatiu”. Per aquest motiu, Soto s’ha mostrat convençuda que “tota la gent jove de Molins de Rei es podrà sentir atreta i representada en aquestes activitats”.

L’Udol, caminada nocturna

L’Udol es tracta d’una caminada nocturna a l’entorn del Parc Natural de Collserola. Tres entitats de lleure de la vila, l’Agrupament Escolta Jaume Vicens Vives, el Centre d’esplai l’Agrupa i el Centre d’esplai MIB, organitzen un passeig nocturn en un ambient de misteri.

Creació i representació a Molins de Rei d’un espectacle multidisciplinari amb contingut educatiu i social

Creació, producció i representació a la vila d’un espectacle multidisciplinari (amb música, dansa, teatre, narració, audiovisuals, il·luminació, escenografia, vestuari…) per a tots els públics al voltant de la vida i obra de Caterina Albert (1869-1966), coneguda literàriament amb el pseudònim de Víctor Català, de qui aquest 2016 es commemoren els 50 anys de la seva mort.

Agermanament cultural amb el poble Sahrauí

L’esplai l’Agrupa ha iniciat un projecte per consolidar l’agermanament i sensibilització de la nostre vila amb el poble de Emhereiz (situat a la regió de Tindouf, als campaments de refugiats del Sàhara) Es realitzarà un documental durant l’estada d’un equip de monitor/es als campament de Emhereiz, pel pont de la Puríssima de 2016 i també una exposició.

Taller de construcció de Capgrossos

Elaboració d’uns capgrossos inspirats en la bèstia de foc “El Cuc”, per participar en les activitats que no comportin foc. Participació als cercaviles, acompanyament al grup de timbalers PerCucssió. Participació en activitats escolars, esplais i casals d’estiu.

La Festa Major a Emhereiz

Reproduir la Festa Major de Molins de Rei a Emhereiz, mostra i ensenyar  d’una manera lúdica, i entretinguda als infants i joves dels campaments part de les nostres tradicions. L’activitat serà la construcció de dos gegants el Miquel i la Montserrat i tot el grup de capgrossos allà a Emhereiz , i la posterior  ballada.

Jam Session

El grup musical Komba’t proposa una sessió d’improvisació musical per als joves i les joves de Molins de Rei. Es vol potenciar els coneixement musicals dels joves i crear vincles socials i afavorir la creació de nous conjunts musicals a la vila.

 

Recomanacions personalitzades