JxSí i la CUP reclamen al govern espanyol la reforma de l’estació

Els grups parlamentaris de Junts pel Sí i la CUP han entrat conjuntament al registre del Parlament de Catalunya una proposta de resolució per exigir a l’Estat que liciti les obres de millora de l’accessibilitat de l’estació de Renfe de Molins de Rei.
Els diputats Joan Ramon Casals i Anna Simó, durant la presentació de la reivindicació // Junts pel Sí

Els diputats Joan Ramon Casals i Anna Simó, durant la presentació de la reivindicació // Junts pel Sí

Després de la licitació de la reforma de les parets de l’estació, ara la millora de l’accessibilitat centra les reivindicacions polítiques de JxSí i la CUP. Joan Ramon Casals, com a diputat de la coalició entre CDC i ERC, ha signat una proposta de resolució per exigir a al govern espanyol que liciti les obres promeses a l’estació de Renfe de Molins de Rei. Per Casals, el projecte ha d’incloure “escales mecàniques, ascensors i accés a l’estació per a persones amb dificultats de mobilitat, així com l’accés a l’estació i a les andanes des del carrer Sant Antoni Maria Claret”.

Amb aquesta iniciativa es pretén que tan el Parlament com el Govern pressionin per tal que aquesta licitació de les obres s’inclogui en aquest exercici i, per tant, la reforma es pugui iniciar el 2017. A més, es demana als governs de la Generalitat i de l’Estat la inclusió de l’accessibilitat a les vies del tren de Molins de Rei en les negociacions bilaterals de les inversions ferroviàries a Catalunya.

“L’edifici de l’Estació i els accessos segueixen sent els mateixos des de la seva construcció, l’any 1858”, ha subratllat Casals, que ha explicat que des de l’any 2013 els pressupostos de l’Estat contemplen 4,5M€ per fer les obres d’accessibilitat de l’estació de Molins de Rei, però que en la realitat “aquestes obres només apareixen en els pressupostos però no es veu cap intenció d’executar-les”. Tot i la intenció de desbloquejar aquesta situació gràcies a aquesta iniciativa, sembla complicat que pugui reeixir atès el període electoral en el que ens trobem, i que el govern de l’Estat es trobi en funcions.

Recomanacions personalitzades

  1 comment for “JxSí i la CUP reclamen al govern espanyol la reforma de l’estació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *