565 veïns participen en les votacions dels pressupostos per barris

Les votacions per decidir les principals inversions del govern a cada barri de la ciutat s’han tancat amb la participació de 565 veïns, aproximadament el 2,5% del cens (majors de 12 anys). El govern informarà properament dels resultats.

Stand de participació de l'Ajuntament que il·lustra el procés participatiu // Ajuntament de Molins de Rei

Stand de participació de l’Ajuntament que il·lustra el procés participatiu // Ajuntament de Molins de Rei

El procés de participació impulsat per l’Ajuntament per decidir inversions als barris, dotat amb 250.000 euros, ha conclòs amb xifres discretes en alguns barris com Vallpineda o la Rierada, on només han votat una i dues persones respectivament. Altres, com el Canal o la Riera Bonet, s’han bolcat amb la iniciativa, sobretot per l’important paper activador de les associacions de veïns.

En total, 991 persones s’han inscrit en el procés i hi han participat presentant propostes, votant-les o ambdues coses. Pel que fa a les votacions, hi ha hagut 565 vots, fet que suposa aproximadament el 2,5% dels veïns i veïnes majors de 12 anys.

El període de propostes va servir per recollir 1.107 idees ciutadanes. Els serveis tècnics municipals van revisar-les i agrupar-les, descartant també les que no complien amb els requisits exigibles. Un cop superat aquest procés es van sotmetre a votació 70 propostes repartides per 13 barris de Molins de Rei. El repartiment per barris ha estat el següent:

Vots per barris en el procés dels pressupostos participatius // Viu Molins de Rei

Vots per barris en el procés dels pressupostos participatius // Viu Molins de Rei

 

La regidora de Participació Ciutadana, Eva Folquer, s’ha mostrat molt satisfeta amb els índexs de participació “tenint en compte que a l’Ajuntament no hi havia cap precedent ni cap experiència prèvia d’aquesta magnitud”. Tot i això, el govern assegura que “pren nota” de cara a futurs processos participatius.

 

Recomanacions personalitzades