L’oposició qualifica el PAM de ser un document “buit, continuista i poc treballat”

Cap grup municipal de l’oposició ha donat suport al Pla d’Actuació Municipal, fet que ha provocat que quedi aprovat només amb els vots a favor de la sociovergència. Els partits critiquen que és un document “buit”, “continuista” i coincideixen en valorar que el procés participatiu del PAM ha estat “fallit”. 

El grup municipal de la CUP durant el debat // Jose Polo

El grup municipal de la CUP durant el debat // Jose Polo

El Pla d’Actuació Municipal de Molins de Rei 2015-2019 ha quedat aprovat amb únicament els vots a favor de l’equip de govern format per CDC i PSC. La resta de grups municipals han considerat que el document marc de les polítiques municipals d’aquest mandat és “buit” i fins i tot “poc treballat” i que no és res més que una continuació dels objectius del mandat passat. A més, els partits de l’oposició coincideixen en criticar el procés de participació del propi PAM, fins i tot qualificant-lo de “fallit“.

ICV reclama un pla de xoc social

Júlia Fernández (Iniciativa – Més) considera que el PAM es queda curt en mesures socials. Pels ecosocialistes, la prioritat d’aquests quatre anys hauria de ser “el rescat de les persones més afectades per la crisi, lluitar contra els desnonaments i la pobresa energètica“, i considera que la sociovergència “no ha entès les aportacions de ICV“. Tot i això, el fet que el PAM reconegui l’emergència social va fer que ICV finalment s’abstingués en la votació i que adoptessin una posició “vigilant” per comprobar que realment s’implementen aquest tipus de mesures.

Ana Aroca de Molins Camina // Jose Polo

Ana Aroca de Molins Camina // Jose Polo

La CUP destrossa el procés participatiu

La crítica més dura al PAM ha estat per part de Roger Castillo (CUP), que l’ha qualificat de ser “un cúmul de mancances, que no sap distingir entre objectius i accions i que és incapaç de construir un document homogeni“. La CUP considera que el PAM recull “brindis al sol” i lamenta que al ser objectius tan amplis no podran ser fiscalitzats per part de l’oposició. Però l’element de més crítica ha estat pel procés participatiu del pla. Segons Castillo, aquest procés ha estat “una recollida de propostes descontextualitzada segons les dèries de 300 ciutadans” i que ha mancat “un debat general sobre les prioritats globals de la ciutat“. Per aquest motiu, la CUP considera que el PAM és l’exemple de procés participatiu “fallit“.

Molins Camina critica que el PAM només incorpori una proposta seva

Segons el grup de Molins Camina, de les 51 propostes que van fer arribar perquè s’incoporessin al pla, finalment només s’ha incorporat una, fet que “demostra com d’allunyats estem del govern políticament“. Segons Ana Aroca, el PAM recull moltes “obvietats” i “no conté cap tipus de número ni dotació pressupostària, fet que el converteix en buit“. A més, Aroca ha acusat a la sociovergència “de manca de voluntat a l’hora de facilitar informació rellevant per debatre al ple municipal“, tot afirmant que fins el mateix dia del ple municipal no van rebre les aportacions dels ciutadans incloses en el document.

Esquerra només veu continuisme en el nou PAM

Imatge del grup municipal d'ERC // Jose Polo

Imatge del grup municipal d’ERC // Jose Polo

Sílvia Guillén (ERC) considera que el Pla d’Actuació Municipal “no és res més que el continuisme del projecte de govern de l’anterior mandat“, i a més el qualifica de “poc treballat, amb paràgrafs repetits i copiats dels programes electorals” dels partits del govern municipal. Segons Guillén, “valorem l’esforç de parlar de l’equip de govern, però ens preocupa que no hi hagi esforç d’escoltar“, ja que considera que no s’ha fet cas a les demandes que el partit va fer per “millorar” PAM. Així, ERC ha arribat a demanar que es faci el document de nou.

Per la seva banda, el regidor no adscrit Francisco Garcia, que va entrar a l’Ajuntament representant Ciutadans, no es va presentar a un dels debats més importants del mandat al·legant “motius professionals”.

Així, el Pla d’Actuació Municipal començarà a implementar-se amb moltes crítiques a les espatlles, després que la majoria de partits es passessin el mandat anterior reclamant que s’en redactés un. La sociovergència haurà de fer front a una forta fiscalització del document marc de les polítiques públiques per Molins de Rei pels propers quatre anys.

 • dclosa

  Todos a una : ERC y ICV esperan siempre la aparición de la virgen y reclaman la aparición de un “xoc”, que no llega y consideran que el PAM es sólo un PAM de puro compromiso de CIU+PSC , que es queda curt en mesures socials y en que no llegarán a más pàraguayos, a más marroquies o más refuguiados sirios que no acaban de llegar, en definitiva, CIU+PSC “no ha entès les aportacions de ICV“.
  El pla d’Acció Municipal (PAM ) según la CUP-Molins , “un cúmul de mancances, que no sap distingir entre objectius i accions i que és incapaç de construir un document homogeni“, que le falta más procés participatiu del pla por parte de los niños de 13 años del instituto, i dèries de 300 ciutadans” . Una cosa si que se puede considerar “fallit“ , y es inmovilismo del actual equipo de la CUP-Molins, que no se ganan los que nos cuestan, y de las infantiles aportaciones de Molins Camina (Podemos) al PAM , de 51 a 1 , Una cosa es cierta, y és la desidia cónica que atraviesa desde siempre el Ayuntamiento de Molins de Rei , con su crónica ineptitud y falta de transparéncia de los distintos consistorios y “de manca de voluntat a l’hora de facilitar informació rellevant per debatre,
  ERC-Molins només veu continuisme del projecte de govern de l’anterior mandat ICV+ERC+CIU “, “poc treballat, amb paràgrafs repetits i copiats dels programes electorals de CIU , y lo peor, mal leídos en el pleno por los regidores a sueldo Sr. Sánchez y Sr. Pasola , hasta el punto que ERC-Molins ha arribat a demanar que es faci el document de nou.
  “Eramos pocos y parió la abuela” , Ala ciudadanía solo nos falta ver la imagen que todos tienen de los políticos locales , reflejados el regidor transfuga de CD’s , Sr. Francisco Garcia, que no tiene ni la decéncia de presentarse a los plenos ni a las informativas, al•legant “motius professionals” y sin embargo CIU+PSC bien le siguen pagando para utilizarlo en su momento usaban antes al PP.
  Recordemos que, sin apenas mover un dedo, nuestros políticos locales se ensacan, por el simple hecho de asistir a un pleno, cada regidor, de los 21 que tenemos, cobra por el morro, 380 € (63.000 Ptas)/pleno , y que cada pleno municipal nos cuesta : 21 x 380 = 8.000 € (1.328.000 ptas) /pleno , y que todo el tinglado político en Molins de Rei, entre sueldos del alcalde, regidores a dedicación completa, cargos políticos de confianza nombrados a dedo, regidores de la oposición, etc. etc. se nos llevan 874.114,64 € /año (145 milions Ptas ) de nuestro Pressupost Municipal , dineros que nos sacan directamente del IBI i que ni los de ERC, ni los de la CUP, no MC, ni ICV, no presenta moción alguna para la baja del 18% en el IBI y que todos, sean del color que sean, quieren seguir montados en el dólar de sus sueldos y no hacen ninguna moción ni nos quieren rebajar el IBI de ninguna manera.