El PSC opina que l’oposició podria haver estat “més generosa” en la votació del PAM

Xavi Paz creu que els grups de l’oposició que van votar en contra del PAM podien haver-se “abstingut” després de “veure com algunes de les seves propostes eren incloses”. El PSC realitza un acte al marge del govern per explicar el document que dibuixa els eixos de l’acció municipal de la legislatura. 

Instant de l'acte organitzat pel PSC // Jose Polo

Instant de l’acte organitzat pel PSC // Jose Polo

El PSC Molins de Rei va omplir més de mitja sala d’actes de la Federació Obrera de simpatitzants i militants del partit amb un acte amb l’objectiu d’explicar els principals eixos del Pla d’Acció Municipal (PAM), el document que marca les actuacions i objectius del govern municipal que comparteixen amb Convergència en aquesta legislatura.

El PAM va ser aprovat en el passat ple municipal del mes d’abril i només va aconseguir l’abstenció d’una força de l’oposició: Iniciativa-MES. La resta (CUP, ERC, Molins Camina i el regidor Francisco Garcia), van votar-hi en contra. Per al portaveu del grup municipal socialista i primer tinent d’alcalde, Xavi Paz, l’oposició podia haver estat “més generosa” amb el PAM en la votació. “Moltes de les formacions que van votar en contra van veure com el PAM incorporava propostes seves”, assegura Paz i, segons ell, aquest fet podia haver propiciat “alguna abstenció més com la d’Iniciativa”.

Durant l’acte, els cinc regidors del PSC van anar explicant els principals propòsits d’actuació dins la seva àrea. Pep Puiggarí, regidor d’Habitatge i Recursos Humans, va començar el seu parlament elogiant la feina del Consell de Seguiment de la Crisi, que segons ell va néixer “amb segell i constituït amb un alcalde socialista”. I és que, segons va afirmar Puiggarí, “per als socialistes en Xavi segueix sent l’alcalde”. El regidor va explicar que en l’Ajuntament “sempre hi ha recursos per a serveis socials” i va prometre una solució per als veïns de Sant Pere de Romaní, un problema enquistat. “Hem pregunto quantes coses podríem haver fet amb els recursos destinats a arreglar problemes creats per altres governs”, va sentenciar sobre aquest tema.

La regidora de Transparència, Noves Tecnologies i Ocupació, Ainoa Garcia, va explicar l’objectiu de fer la informació més accessible. “No serveix de res penjar els pressupostos a la pàgina web si després no s’entenen”, va assegurar abans d’anunciar la creació d’una aplicació per a dispositius mòbils, millores en la pàgina web i la instal·lació d’un punt wifi obert al centre del municipi.

El president de l’àrea d’Economia i Serveis Generals, Miguel Zaragoza, va ser qui més es va allargar en la seva exposició. “Com hem fet en el pati del Palau, volem que les persones guanyin l’espai públic”, va proclamar abans d’anunciar que aquest tipus de reforma també s’executarà al Parc Pont de la Cadena i connectant el passeig del Terraplè amb el barri del Canal. “L’estructura de Molins de Rei va de la Granja al Canal, hem d’eliminar les barreres, aquest és l’eix comercial i no el centre”, va advertir Zaragoza.

Per últim, la regidora de Cooperació i Igualtat, Jessica Revestido, va anunciar la creació de dos plans estratègics: el pla d’Educació i el pla de Salut. “Posarem les línies mestres en dos temes crucials per a Molins de Rei”, va explicar.

 

Recomanacions personalitzades