La ciutadania escollirà entre tres models en la reforma de les avingudes Barcelona i València

L’Ajuntament sotmetrà a participació ciutadana la reforma de les avingudes Barcelona i València. Després d’una fase inicial de recollida d’idees, els veïns podran escollir entre tres projectes ideats per l’AMB. El cost del procés de participació, fet per una empresa, és de 9.000 euros. El del projecte, de 2 milions d’euros. 

El robatori s'ha produït en un portal d'avinguda Barcelona // Marta Pedrola

Imatge de l’avinguda Barcelona // Arxiu

Va ser la proposta estrella de Convergència durant la campanya electoral i tot just ara es fa el primer pas per fer-se realidat. L’Ajuntament de Molins de Rei ha presentat en roda de premsa el procés de participació vinculat a la remodelació de les avingudes Barcelona i València. O el que és el mateix, la reforma de la zona coneguda popularment com La Carretera. És una obra que tots els municipis del voltant ja han realitzat i que els veïns que viuen a la zona fa molts anys que esperen.

En primer terme, es faran 7 sessions informatives amb comerciants i empresaris, veïns, associacions vinculades i altres obertes a tots els molinencs. La dels veïns de la zona serà el pròxim 19 de maig. També una passejada participativa i fins i tot un concurs de dibuix perquè els joves puguin expressar com els agradaria que fos l’espai. Un cop recollida aquesta informació, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB)  presentarà tres projectes diferents. Per últim, serà la ciutadania qui votarà entre aquestes idees de l’AMB. Les votacions seran a la tardor, un cop passada la Festa Major.

Aquest procés de participació, que a diferència dels últims realitzats pel consistori serà encarregat a una empresa externa, tindrà un cost aproximat de 9.000 euros. “L’AMB ens va demanar que per la complexitat de l’obra una empresa especialitzada fes el procés participatiu”, ha explicat l’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC).

El projecte començarà a executar-se el 2017 i està previst que acabi el 2018 i actuarà entre la Riera Bonet i el pont de la N-340. El pressupost total pot enfilar-se fins als dos milions d’euros. “És un dels projectes més importants del mandat”, ha valorat Casals. “Aconseguirem lligar les dues grans reformes del Centre Vila i del barri del Canal”, ha afegit el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC).

La reforma es realitzarà independentment de l’esperada arribada del Trambaix a Molins de Rei perquè, segons Casals, aquest mitjà de transport necessita 7 metres d’amplada i “no hi cap a la carretera”. Iniciativa va plantejar en campanya electoral que el Trambaix no passes per la carretera sinó pel barri del Canal.

Recomanacions personalitzades