La ciutadania escollirà entre tres models en la reforma de les avingudes Barcelona i València

L’Ajuntament sotmetrà a participació ciutadana la reforma de les avingudes Barcelona i València. Després d’una fase inicial de recollida d’idees, els veïns podran escollir entre tres projectes ideats per l’AMB. El cost del procés de participació, fet per una empresa, és de 9.000 euros. El del projecte, de 2 milions d’euros. 

El robatori s'ha produït en un portal d'avinguda Barcelona // Marta Pedrola

Imatge de l’avinguda Barcelona // Arxiu

Va ser la proposta estrella de Convergència durant la campanya electoral i tot just ara es fa el primer pas per fer-se realidat. L’Ajuntament de Molins de Rei ha presentat en roda de premsa el procés de participació vinculat a la remodelació de les avingudes Barcelona i València. O el que és el mateix, la reforma de la zona coneguda popularment com La Carretera. És una obra que tots els municipis del voltant ja han realitzat i que els veïns que viuen a la zona fa molts anys que esperen.

En primer terme, es faran 7 sessions informatives amb comerciants i empresaris, veïns, associacions vinculades i altres obertes a tots els molinencs. La dels veïns de la zona serà el pròxim 19 de maig. També una passejada participativa i fins i tot un concurs de dibuix perquè els joves puguin expressar com els agradaria que fos l’espai. Un cop recollida aquesta informació, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB)  presentarà tres projectes diferents. Per últim, serà la ciutadania qui votarà entre aquestes idees de l’AMB. Les votacions seran a la tardor, un cop passada la Festa Major.

Aquest procés de participació, que a diferència dels últims realitzats pel consistori serà encarregat a una empresa externa, tindrà un cost aproximat de 9.000 euros. “L’AMB ens va demanar que per la complexitat de l’obra una empresa especialitzada fes el procés participatiu”, ha explicat l’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC).

El projecte començarà a executar-se el 2017 i està previst que acabi el 2018 i actuarà entre la Riera Bonet i el pont de la N-340. El pressupost total pot enfilar-se fins als dos milions d’euros. “És un dels projectes més importants del mandat”, ha valorat Casals. “Aconseguirem lligar les dues grans reformes del Centre Vila i del barri del Canal”, ha afegit el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC).

La reforma es realitzarà independentment de l’esperada arribada del Trambaix a Molins de Rei perquè, segons Casals, aquest mitjà de transport necessita 7 metres d’amplada i “no hi cap a la carretera”. Iniciativa va plantejar en campanya electoral que el Trambaix no passes per la carretera sinó pel barri del Canal.

  • dclosa

    Los políticos locales de Molins de Rei no dejarán nunca de de soprendernos, ahora , los que mandan en l’Ajuntament (CIU+PSC) los que están a sueldo de dedicación plena y no saben como matar el tiempo, sotmetràn a la participació ciutadana, que no tiene poder ejecutivo, al juego y divertimento de sus opiniones , que por miedos no las harán publicas y que como siempre se las pasarán por el forro, de la reforma de les avingudes Barcelona i València, y que todos ello sirva de ejercicio práctico en la asignatura de nuevas tecnogias para los niños de los institutos, i que els veïns podrán escollir entre tres projectes ideats per l’AMB, como ocurrió con la Pça del Mercat que luego fue un fracaso y no gustó a nadie, Disparar y disparar con pólvora del Rey esto es a los de (CIU+PSC) que mejor les va, el cost del procés de participació, fet per una empresa, de 9.000 euros i el projecte, de 2 milions d’euros, y encima nos quieren vender la moto de que todo esto va a ser la proposta estrella de CIU durant la campanya electoral municipal . Nos quieren hacer estrellar contra la pared , sin haber realizado la obra más importante y urgente , y que en tots els municipis del voltant en que impera el sentido común, ja han realitzat, en nuestro caso en dar solución al cuello de botella de tráfico y empalmar el polígono del Pla con Avda Caldes y que els veïns que viuen a la zona fa molts anys que esperen y que tendrán que seguir esperando si no cambian éste gobierno..
    Bombo y platillo, y mover la sin hueso, con sessions informatives amb comerciants i empresaris, veïns, associacions (AA/VV que no la hay en éste barrio) i altres (pakistanies) , y sobretodo obertes a tots els molinencs, amb una passejada participativa i fins i tot amb un concurs de dibuix infantil, ¿Butifarrada no habrá? , Los políticos locales, incluidos los de la oposión, con su lema : “qui dies passa sous empeny” , no cesarán con estos divertimentos, perque els joves puguin expressar com els agradaria que fos l’espai i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) presentarà tres projectes diferents, i per últim, serà la ciutadania qui votarà les idees de l’AMB , y el juego durará hasta la tardor, un cop passada la Festa Major. ¿ Aquest procés de participació, complicadisim, no ho pot realitzar el consistori i serà encarregat a una empresa externa, tindrà un cost aproximat de 9.000 euros?, Más madera , más pólvora,…. Si no se soluciona el problema de trafico en esta zona con Fomento (Madrid) de la variante, el pressupost total de 2 milions d’euros irán a fondo perdido como ocurrió con los paneles solares de la Cateura (ICV) . Vivir para ver….

  • Pingback: Carril bici, voreres amples o seguir igual: les tres opcions per reformar la Carretera | Viu Molins de Rei()

  • Pingback: El procés participatiu del Pla d'Equipaments no tindrà votacions | Viu Molins de Rei()