La coordinació entre municipis ha estat clau en la desprogramació del Vial de Cornisa

Els Ajuntaments de Sant Cugat, Cerdanyola i Molins de Rei fan una roda de premsa conjunta per felicitar-se per la desprogramació del Vial de Cornisa. Coincideixen que el “treball comú” entre ciutats ha estat vital per aconseguir retirar el projecte. 

Les autoritats després de la roda de premsa // Jose Polo

Les autoritats després de la roda de premsa // Jose Polo

Una roda de premsa conjunta al novembre del 2011 amb Xavi Paz, Mercè Conesa i Carme Carmona, llavors alcaldes de Molins de Rei, Sant Cugat i Cerdanyola, servia per mostrar el front comú dels tres municipis per lluitar conjuntament contra el Vial de Cornisa, l’autovia que programada el 1976 que havia d’unir les tres localitats travessant Collserola i fent malbé tot el patrimoni natural de la zona. Ara, cinc anys després, alguns dels alcaldes han canviat però la fotografia segueix sent la mateixa. Els tres ajuntaments, units, però en aquesta ocasió celebrant la desprogramació definitiva del projecte.

Joan Ramon Casals, alcalde de Molins de Rei, Mercè Conesa, que continua de batlle a Sant Cugat, i Carles Escolà, actual alcalde de Cerdanyola, han posat en valor el “treball comú” entre ajuntaments per aconseguir acabar amb una amenaça pel Parc Natural de Collserola com era el Vial de Cornisa, en una altra roda de premsa conjunta, celebrada a Sant Cugat dimarts al migdia. Casals ha insistit que la desprogramació del projecte és un fet “important per tots tres municipis i per l’àrea metropolitana de Barcelona” i ha recordat el rebuig que va generar el projecte entre els molinencs.

Per a Mercè Conesa que els equips tècnics dels tres consistoris hagin treballat plegats i de forma coordinada ha estat “clau” per aconseguir l’objectiu, que era que el projecte no tirés endavant. Per la seva banda, Escolà també s’ha mostrat satisfet del treball fet en aquest projecte però ha alertat que “encara queda molta feina a fer” en la defensa del Parc Natural de Collserola.

Recomanacions personalitzades