Els Gegants Nous de Molins de Rei estrenen vestimenta

El dissenyador barceloní Pau Fernández i diversos veïns i veïnes de la ciutat han creat la nova indumentària d’en Bernat i la Candelera, els gegants que des del 1988 són els propis Molins de Rei. 

Els gegants nous de Molins llueixen indumentària renovada // Guillem Urbà

Els gegants nous de Molins llueixen indumentària renovada // Guillem Urbà

Els Gegants Nous de Molins de Rei, el Bernat i la Candelera, estrenen vestits. Després d’anys de desgast de les teles, descoloriment i masses recosits, una campanya de micromecenatge i la col·laboració de l’Ajuntament han permés redissenyar la vestimenta dels gegants.

El disseny, obra del barceloní Pau Fernández, està inspirat a l’època que representen en Bernat i la Candelera, hereu i pubilla d’entre el segle XVIII i XIX. Pel que fa a l’execució de la confecció, hi han participat nombrosos veïns i veïnes de Molins: des de les ganxetaires del taller de la Federació Obrera, passant per la modista molinenca Eva Mula, i el joier Josep Martínez.

En paral·lel, també s’han fet millores en l’estructura interna dels gegants i s’han repintat. Tot plegat, un any de treballs per tal que els gegants nous de Molins renovin el seu aspecte i llueixin els propers anys.

 

Recomanacions personalitzades