Els Premis Ràdio Molins de Rei tornen a reconèixer els col·laboradors de l’emissora

Josep Artés guanya el Premi Trajectòria en una gala on també són reconeguts el programa Polònia, l’Assemblea Groga de Molins de Rei, Pep Bergadà, la Floristeria Valls, Joan Vélez i dos col·laboradors de l’emissora: Pere Pahissa i Jesús Blanco. 

Vídeo íntegre de la gala dels Premis Ràdio Molins de Rei 2016

Foto de grup dels premiats // Ajuntament de Molins de Rei

Foto de grup dels premiats // Ajuntament de Molins de Rei

El projecte d’emissora local pública de Molins de Rei, on Ràdio Molins de Rei fa d’altaveu plural del teixit associatiu del municipi, només és sostenible gràcies als col·laboradors de la ràdio. Sense ells, seria impossible completar una graella com l’actual, amb 16 hores de programació pròpia diàries. Persones que, de forma altruista, donen vida a la iniciativa des de l’any 1980.

Tot i això, amb la recuperació dels Premis Ràdio Molins de Rei l’any 2011, es va decidir no continuar amb la tradició de l’etapa anterior on alguns col·laboradors de la casa eren premiats. Enguany, amb el nou format dels premis on s’han canviat algunes categories i s’ha fet un canvi d’ubicació de la gala, que ha passat del Foment Cultural i Artístic al teatre de La Peni, dos guardons han agraït la feina dels activistes de la ràdio.

En un acte de justícia, Pere Pahissa, gran dinamitzador de la sardana amb el programa La Tenora i la realització de les 24 hores de sardanes cada 11 de setembre, i Jesús Blanco, del programa Límit Vertikal, van ser guardonats amb el Premi Micròfon i el Premi Ràdio respectivament. Pahissa va recordar el seu company de micròfon, Miquel Bofarull, en un moment emotiu. Precedint el discurs de Blanco, Josep Montano, tècnic de la ràdio, va descriure la passió que el conductor de Sant Vicenç dels Horts sent per aquest mitja de comunicació i per la meteorologia. El moment va definir l’ànima de l’emissora: un equip de professionals i col·laboradors, sense sentit els uns sense els altres, que fan realitat aquest projecte de comunicació local amb passió i constància.

Entrega dels premis als col·laboradors

Josep Artés, Premi Trajectòria

Entrega del Premi Trajectòria

El Premi Trajectòria, decidit per votació popular, va recaure en Josep Artés, que va rebre el guardó de mans de l’alcalde Joan Ramon Casals, i va superar els altres dos candidats, Josep Raventós i Pilar Raventós. Artés, cronista local i col·laboració de la ràdio i de la revista El Llaç, va citar un seguit de persones que l’han ajudat a anar recollit la història local al llarg dels anys. Va acabar el seu discurs recordant les paraules del pregoner de la Festa Major del 1959, Josep Cariteu: “Vila de Molins de Rei, voldria ser poeta per cantar les teves excel·lències amb el verb d’amor que et mereixes, voldria ésser home de lletres per parlar-te amb la paraula senyorial amb que aquells homes privilegiats sabien fer-ho, però volgués prendre’m tal com sóc, un fervent enamorat de les teves virtuts i els teus defectes que et parla amb el llenguatge de l’home de carrer, d’un home que agraeix amb tota l’ànima aquests moments que li permeten dir a ple pulmó i ràpidament: Molins de Rei, t’estimo!”.

Assemblea Groga, Premi Valors

Entrega del Premi Valors

La gala, que es va fer amena i va tenir el seu punt fort amb la música gràcies a la Banda del Premis formada per grans músics com Gorka Garay al saxo, Miquel Àngel Cordero al contrabaix i Joan Monné al piano i dues actuacions de la cantant Martina Tresserra, va començar amb l’entrega del Premi Valors, que va recaure en l’Assemblea Groga de Molins de Rei per la seva defensa de l’escola pública.

Pep Bergadà, Premi Cultura

Entrega Premi Cultura

Pep Bergadà, impulsor de cicles musicals com el Daltabaix, va rebre el Premi Cultura. Bergadà va aprofitar l’ocasió per fer clamar contra la cultura del tot gratis i per posar en valor la professió dels artistes. També per demanar un major impuls al sector per part de les administracions.

Germans Valls, Premi Impuls

La família Valls, Premi Impuls, ha innovat en el seu sector mantenint un negoci des de fa dècades com la Floristeria Valls. A més, també han continuat amb la tradició familiar impulsant una escola de formació i un negoci de jardineria.

Joan Vélez, Premi Innovació

Joan Vélez, de l’Institut Desvern de Protètica, va rebre el Premi Innovació per la seva iniciativa empresarial destinada a realitzar pròtesis per aquells que han perdut una extremitat per culpa de les mines antipersones. L’empresa de Vélez té el taller ubicat a Molins de Rei.

Polònia, Premi Comunicació Miquel Armengol

Entrega Premi Comunicació Miquel Armengol

I el programa de sàtira política de TV3 Polònia va rebre el Premi Comunicació Miquel Armengol per la seva dècada d’emissió continuada. El director, Toni Soler, no va venir a Molins de Rei a recollir el premi, per molt que un seguit de gags durant l’esdeveniment parlessin d’ell. El guardó va ser recollit per dos actors: Lara Diez i Sergi Cervera.

Recomanacions personalitzades