L’escola Estel guanya un dels premis Baldiri Reixac per l’excel·lència eduactiva

L’Escola Estel ha estat guardonada amb un dels premis Baldiri Reixac que otorga la Fundació Carulla, que es dedica al foment de l’ús social i cultural del català. La Fundació ha valorat molt positivament les estratègies del centre per la millora de les competències lingüístiques dels alumnes.

L'Escola Estel ha guanyat un premi Baldiri Reixac pels projectes educatius lingüístics // Escola Estel

Imatge de L’Escola Estel // Escola Estel

L’Escola Estel està d’enhorabona. El centre ha estat guardonat amb un premi Baldiri Reixac que otorga la Fundació Carulla. El premi està dotat en 3.300 euros i es dóna als centres que excel·leixin en projectes educatius i lingüístics. Els premis busquen recompensar la tasca del professorat per tal de fomentar l’ús social i cultural del català a l’escola.

El jurat de la Fundació Carulla ha considerat que l’Escola Estel destaca per “la millora de l’expressió i la competència lingüística a partir de les exposicions orals, el treball en petits grups, el foment de l’hàbit de la lectura, l’apadrinament lector, la biblioteca, les representacions teatrals i els intercanvis lingüístics com el projecte E-Twinning“. A més, la fundació valora l’antiguitat del centre i que “continua fent-se present culturalment en el seu entorn, tot i que la composició social de l’escola ha canviat“.

La notícia del premi ha arribat a l’equip de mestres del centre amb sorpresa, però també amb satisfacció. La mestra Vanesa Muñoz ha explicat a Viu Molins de Rei que aquest premi “avala tota la tasca que fem tenint la llengua com a base de l’aprenentatge, i obtenim molt bons resultats“. Muñoz ha explicat que una part del premi es destinarà a la creació i la compra de nous materials per continuar amb els projectes, i una altra part es destinarà als actes de conmemoració del 50è aniversari de l’escola, que es celebrarà a l’octubre.

Els Premis Baldiri Reixac són convocats per la Fundació Carulla amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i la Universitat Oberta de Catalunya i l’acte de lliurament se celebrarà el dilluns 9 de maig, a les 19 hores, al Palau de la Generalitat, i l’equip directiu del centre hi aniran a recollir el guardó.

Recomanacions personalitzades