Desenes de famílies no porten els seus fills a l’escola per boicotejar les proves de la LOMCE

Més de 65 famílies de Molins de Rei no han portat els seus fills a l’escola per tal que no realitzessin les proves de 3r de Primària que preveu la Llei de Millora de la Qualitat de l’Educació (LOMCE). L’Assemblea Groga i diverses AMPA donen suport a aquest boicot i demanen que es derogui aquesta llei.

Desenes de famílies han participat en l'acte de boicot a la LOMCE durant aquesta setmana // Assemblea Groga de Molins de ReiDesenes de famílies han participat en l'acte de boicot a la LOMCE durant aquesta setmana // Assemblea Groga de Molins de Rei

Desenes de famílies han participat en l’acte de boicot a la LOMCE durant aquesta setmana // Assemblea Groga de Molins de Rei

Per segon any consecutiu la comunitat educativa de Molins de Rei ha realitzat accions de protesta contra la coneguda com a llei Wert. En aquesta ocasió més de 65 famílies no han portat els seus fills a l’escola per tal que no realitzessin les proves de 3r de Primària, programades pel departament d’Ensenyament.

Les escoles protagonistes d’aquest acte de protesta han estat l’Alzina, La Sínia i el Castell Ciuró, i tant els nens com els seus pares s’han quedat als parcs realitzant activitats en comptes d’assistir a l’aula. En el cas de l’escola Castell Ciuró, l’Assemblea Groga assegura que més del 80% dels infants de tercer de primària no eren a l’aula.

L’Assemblea Groga assegura en un comunicat que després d’aquesta acció reivindicativa estan “més cohesionats, més forts i amb més energia per seguir defensant l’escola pública“, i han exigit que es derogui la Llei per la Qualitat de l’Educació.

Per l’Assemblea Groga aquestes proves no són adequades per a realitzar un diagnòstic integral de cada nen i nena, i demanen que es respecti “la diversitat de les persones, de centres, de projectes escolars, de condicions socioeconòmiques i de territori“.

Recomanacions personalitzades