La web de l’Ajuntament obté el segell Infoparticipa pel nivell de transparència

L’Ajuntament de Molins de Rei ha obtingut el segell Infoparticipa, que acredita la qualitat i la transparència de la informació pública que disposa a la seva web municipal. Concretament ha obtingut un 92% d’indicadors favorables.

Ainoa Garcia i joan Ramon Casals, amb el segell simbòlic Infoparticipa // Ajuntament de Molins de Rei

Ainoa Garcia i joan Ramon Casals, amb el segell simbòlic Infoparticipa // Ajuntament de Molins de Rei

L’Ajuntament de Molins de Rei ha obtingut un 92’31% d’indicadors favorables en l’estudi de qualitat i transparència a la seva web que elabora la Universitat Autònoma de Barcelona i ha rebut el segell Infoparticipa que així ho acredita. InfoParticipa és un projecte desenvolupat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB, des de l’any 2012, l’objectiu del qual és avaluar la informació que es publica als webs de les administracions públiques per promoure que millori la seva transparència i qualitat. Bàsicament els webs han de respondre satisfactòriament aquestes qüestions:

  • Qui són els representants polítics
  • Com gestionen els recursos col•lectius
  • Com gestionen els recursos econòmics
  • Quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos col•lectius
  • I quines eines ofereixen per a la participació ciutadana.

Molins de Rei ha anat millorant en aquest mapa, passant del 35% d’indicadors favorables l’any 2013 al 92% del passat 2015. Tot i això, hi ha municipis com Esplugues o Sant Feliu de Llobregat que fa anys que obtenen un 100% en aquest indicador.

 

Recomanacions personalitzades