La pluja respecta el Sant Jordi fins a última hora de la tarda

El Pati del Palau acull la Fira del Llibre en Català per segona vegada. El Sant Jordi, que només té un autor local presentant llibre, supera el fet de fer-se en dissabte amb un matí magnífic. La pluja a última hora de la tarda fa que la festa acabi abans d’hora.llibreria Arola Sant Jordi 2015

Els carrers del Centre Vila plens de gom a gom // Jose Polo

Els carrers del Centre Vila plens de gom a gom // Jose Polo

La meteorologia i el fet de fer-se en dia festiu eren les dues incògnites del Sant Jordi 2016. El temps va acompanyar fins a última hora de la tarda i, tot i ser dissabte, els carrers del centre de Molins de Rei es van tornar a omplir de gent, sobretot al matí, amb un epicentre, el Pati del Palau, que es consolida com a punt central de la celebració després d’estrenar-se ara fa un any.

Sense l’angoixa que generava un espai reduït com la plaça de la Creu, les persones van poder adquirir els seus llibres de forma més còmode en l’edició 31 de la Fira del Llibre en Català. Tot i que la nova localització millora l’anterior, algunes de les parades de les entitats van quedar molt al fons i costava fer que la gent arribi fins al final visitant tots els stands per la pròpia arquitectura del Pati del Palau. És el mateix problema que ja s’ha pogut percebre en la Fira de la Candelera. L’Ajuntament va aprofitar el dia per fer una jornada de portes obertes de la nova Oficina d’Atenció Ciutadana, situada en el mateix entorn.

També les entitats van tornar mostrar-se un any més a la ciutadania. De fet, els Gegants de Molins de Rei, amb els nous vestits dels gegants nous estrenats el dia anterior, van ser un dels protagonistes de la jornada. Només la pluja, que va aparèixer al voltant de les set de la tarda, va fer plegar una mica abans d’hora, afegint un punt amarg a la celebració.

Amb l’aigua, l’altre punt negatiu de la jornada va ser la falta d’autors locals. Només Joan Guitart va signar la seva nova obra. Un balanç pobre en aquest sentit. Segons els llibreters, com a la resta de Catalunya, qui va fer més furor va ser Victor Amela, amb La filla del capità groc (Planeta).

Les roses també van ser protagonistes. A més de les fetes per les entitats i les dels professionals del sector, enguany alguns molinencs van poder fer-se amb la rosa Gueopic, una iniciativa solidària en favor de l’entitat sense ànim de lucre que ajuda als infants amb autisme o problemes de comunicació. Distribuint-se a Vallsflors en només una hora i mitja, es van esgotar. S’hi van aconseguir 620 euros per aquest projecte. Va ser la rosa més buscada.

Recomanacions personalitzades