El Parlament garanteix el Servei de Control de Mosquits del Baix Llobregat

La Generalitat de Catalunya pagarà el cost del servei aquest any i signarà un conveni amb el Consell Comarcal per fer-ho en els pròxims exercicis. 

Vista lateral d'un adult femella de mosquit tigre, Aedes albopictus // J. Gathany

Vista lateral d’un adult femella de mosquit tigre, Aedes albopictus // J. Gathany

Llum verda al cofinançament entre el Consell Comarcal i la Generalitat de Catalunya en el Servei de Control de Mosquits del Baix Llobregat. Així ho ha aprovat per unanimitat el Parlament de Catalunya, a proposta del PSC.

La Generalitat normalment feia la seva contribució econòmica al servei mitjançant el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) però l’any 2014 va retirar aquesta aportació. Ho va tornar a l’any passat, posant en risc la continuïtat del servei.

La situació no es tornarà a repetir. El govern català ha acceptat el compromís de pagar la seva part aquest 2016 i, a més, signar un conveni amb el Consell Comarcal del Baix Llobregat per tal de continuar col·laborant en els pròxims exercicis mitjançant els pressupostos ordinaris.

El Servei de Control de Mosquits del Baix Llobregat funciona des del 1989, treballa amb 18 municipis de la comarca i té un cost aproximat de 800.000 euros. El seu treball és bàsic en la lluita contra la reaparició del mosquit tigre i en la prevenció de virus com el Zika o el Chikunguya.

Recomanacions personalitzades