Els Premis Ràdio Molins de Rei tornen carregats de novetats

Els guardons de l’emissora municipal canvien de data i la gala es farà en un altre de lloc. Josep Artés, Pilar Raventós i Josep Raventós i Cartró opten el Premi Trajectòria, que es decidirà per votació popular. 

Romeu, Casals i Paz durant la roda de premsa // Ajuntament de Molins de Rei

Romeu, Casals i Paz durant la roda de premsa // Ajuntament de Molins de Rei

Canvi de cicle en els Premis Ràdio Molins de Rei. Fins ara es feien a finals de gener amb una gala al Foment Cultural i Artístic. L’edició d’enguany es farà el pròxim 29 d’abril al Teatre de la Peni. A més, alguns dels guardons també canvien de format. “El mes de gener quedava molt estret amb tots els actes previs de la Candelera”, ha explicat en roda de premsa el Cap de Programes de l’emissora municipal, Oriol Romeu. “Estàvem bé al Foment però també volem provar la Peni”, ha afegit parlant d’un recinte amb capacitat de 300 persones, la meitat que el Foment, i que dotarà el certamen d’un caire més familiar.

L’anterior premi Molinenc/a d’Honor passa a anomenar-se Trajectòria però continuarà sent sotmès a votació popular mitjançant una web també renovada i trucades telefòniques a la ràdio. Els candidats són Josep Artés, cronista local col·laborador de la ràdio i la revista El Llaç, Pilar Raventós, exjutgessa de Pau, i Josep Raventós i Cartró, divulgador de la història molt vinculat a l’Associació Obrera.

Assemblea Groga, Polònia Pep Bergadà, Floristeria Valls, Ivan Vélez, LÍMIT VERTIKAL i Pere Pahissa, altres premiats

Ja es coneixen els premiats de la resta de categories, algunes d’elles reformulades, però escollits per un jurat extern a l’Ajuntament. El Premi Valors ha estat per l’Assemblea Groga per la seva lluita per “evitar les retallades”, el Premi Cultura és per Josep Bergadà, pel seu impuls a la cultura a través del cicle Daltabaix, el Premi Impuls és per la Floristeria Valls, que recentment han tancat acords amb una empresa tailandesa, el Premi Innovació ha recaigut en Juan Vélez per la creació d’una empresa dedicada a la creació de pròtesis per a les persones afectades per les mines anti persona, i el premi Comunicació Miquel Armengol, escollit per l’equip de la ràdio, ha estat pel programa de TV3, Polònia.

A més, s’han creat dos premis per donar el reconeixement necessari als col·laboradors de Ràdio Molins de Rei. El premi Ràdio, que escull un programa, serà per LÍMIT VERTIKAL, presentat per Jesús Blanco, que ja porta forces temporades parlant sobre natura i meteorologia. El premi Micròfon, que premiarà a una persona de l’emissora, és per Pere Pahissa, el mític conductor del programa La Tenora, dedicat al món de la sardana.

Els govern municipal veuria bé un Polònia molinenc

“És bo que hi hagi sàtira i ens serveix per tenir altres visions de la realitat i apuntar a la reflexió”, ha assegurat l’alcalde, Joan Ramon Casals, sobre la possible creació d’un espai tipus Polònia. “També serveix per treure ferro d’algunes coses”, ha afegit. Coincideix el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz, qui ha indicat que “durant els plens municipals es podrien recollir bons gags”. Casals i Paz han agraït la feina dels treballadors i col·laboradors de la ràdio en el dia a dia i en la elaboració dels premis, que tenen un pressupost aproximat de 7.000 euros.

  • dclosa

    Qué fácil és disparar con pólvora del Rei y vilipendiar los dineros públicos ( 7.000 €) , 1,1 millones de Ptas, simplemente por puros protagonismos personales tanto de los políticos locales como de los empleados funcionarios de la Radio Municipal de Molins , en mantenerse en la poltrona funcioanaria, incapaces de autofinanciarse con anuncios de establecimientos y empresas locales, actualmeente en ruina, Los prohombre propuestos: Josep Artés, Pilar Raventós i Josep Raventós i Cartró, no tienen carisma ni méritos suficientes para optar a premio municipal alguno. Sólo pura ostentación. El 99 % de la ciudadanía de Molins de Rei que paga religiosamente sus impuestos municipales no sabe nada de estos personajes de esa endogámia provinciana molinense, en especial el jurado, per donar el reconeixement necessari als col•laboradors de la Ràdio Funcionaria Municipal , el Premi Ràdio i e l Premi Micròfon, que se dan entre ellos mismos.
    Está bien que las gentes que tengan la vena de locutores, se apunten como colaboradores y hagan programas en la radio, pero es penoso que empleados de la emisora a sueldo municipal, y en su horario laboral participe en progamas penosos sin gracia y sin aporte cultural alguno, como “El divendres es teu”
    Escándolos, amiguismos, falta de objetiviidad y pucherazos han sido una constante en las votaciones del Premi Molinenc/a d’Honor que ara passa a anomenar-se Premi Trajectòria, sotmès, según dicen ellos, a votació popular mitjançant una web i trucades telefòniques a la ràdio. pero, ¿quien controla al controlador?
    Está bien que eso de que el Premi Comunicació Miquel Armengol, escollit per l’equip de la ràdio (¿) , esta vez haya estado pel programa de TV3, Polònia, i que en realidad, aún sin necesitarlo y por méritos própios, els del govern municipal (PSC+CIU) veuria bé un programa de radio Polònia molinenc. Ciertamente, “durant els plens municipals es podrien recollir bons gags” , así como también en la “raó del regidor” o los miércoles con “preguntas al alcalde , Ya en su día se hicieron algunos intentos de un Polonia-Molins y al final hubo presiones al director de la radio por parte de su jefe de CIU-Molins para anularlos, en contra a lo manifestado ahora de que “És bo que hi hagi sàtira i ens serveix-hi per tenir altres visions de la realitat i apuntar a la reflexió”