L’Ajuntament celebra la retirada definitiva del Vial de Cornisa

El govern municipal rep amb alegria i satisfacció la notícia de la retirada de la reserva de sòl per a la construcció del Vial de Cornisa, la carretera que havia de travessar Collserola des de Molins de Rei fins a Cerdanyola. Casals indica que el projecte era “absurd” i Paz que amb el projecte es perdia “qualitat de vida”. 

Mercè Conesa (Sant Cugat), Xavi Paz (Molins de Rei) i Carme Carmona (Cerdanyola) signant el pacte per fer front al Vial de Cornisa // Arxiu -- Ajuntament de Molins de Rei

Mercè Conesa (Sant Cugat), Xavi Paz (Molins de Rei) i Carme Carmona (Cerdanyola) signant el pacte per fer front al Vial de Cornisa // Arxiu — Ajuntament de Molins de Rei

L’Ajuntament de Molins de Rei celebra la supressió de la reserva de sòl per a la construcció del Vial de Cornisa, que significa l’adéu definitiu al projecte de carretera de quatre carrils que havia de crear el Parc Natural de Collserola entre Molins de Rei i Cerdanyola passant per Sant Cugat i que estava prevista en el Pla General Metropolità (PGM) del 1976.

“Fa molts anys que esperàvem aquesta notícia i la reivindicàvem conjuntament amb els municipis de Sant Cugat i Cerdanyola”, explica l’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC). Segons Casals, el Vial de Cornisa era un projecte “absurd” perquè “no resolia problemes de mobilitat i, en canvi, trinxava una part important del patrimoni natural de Collserola”.

També s’ha mostrat satisfet el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC), qui quan era alcalde va pactar la unió amb Cerdanyola i Sant Cugat per fer front al projecte. “Després de molts anys de pressió i reivindicació els molinencs i molinenques poden estar tranquils perquè Collserola no es tocarà”, manifesta Paz. “Aquesta decisió és una gran notícia pel nostre patrimoni i per la qualitat de vida dels veïns de Molins de Rei”, sentencia el socialista.

Recomanacions personalitzades