El Tribunal Suprem tanca l’expedient del cas dels sobresous que implicava Ivan Arcas i Víctor Puntas

Tancat definitivament el cas dels presumptes sobresous en forma de dietes il·legals a la FMC que implicava Ivan Arcas i Víctor Puntas. El Tribunal Suprem ha desestimat el recurs presentat per la Fiscalia Anticorrupció. 

Víctor Puntas i Ivan Arcas presentant la memòria de mandat de l'anterior govern municipal // Laura Herrero

Puntas i Arcas quan governaven junts // Arxiu

Primer l’Audiència Provincial de Barcelona ho va arxivar i ara el Tribunal Suprem ha desestimat el recurs que la Fiscalia Anticorrupció va presentar. El cas que imputava més de 40 alcaldes de tot Catalunya, entre ells l’exalcalde de Molins de Rei Ivan Arcas (Iniciativa), per cobrar presumptament sobresous en forma de dietes a la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) es tanca definitivament sense culpables. El també exalcalde molinenc Víctor Puntas (ERC), ara a l’Ajuntament de Sant Vicenç com a càrrec de confiança, també sortia implicat però en forma d’imputat perquè el suposat delicte ja havia prescrit. Tots dos, que van defensar la seva innocència desde el primer moment, surten indemnes.

“En el cas de la FMC no ens trobem davant d’una entitat que gestioni uns serveis públics, sinó d’una associació sotmesa expressament al règim jurídic de la Llei d’Associacions”, deia l’Audiència de Barcelona el març passat argumentant la innocència dels imputats perquè la FMC era una “entitat privada”. Ara, un any després, el Suprem dicta que aquesta decisió no es podia recórrer entenent que el tribunal de Barcelona va resoldre un recurs contra interlocutòries i que anteriorment no hi havia un processament formal dels imputats.

S’acusava a Arcas d’haver cobrat de manera il·lícita 1.326 euros com a membre del Consell Executiu de la FMC entre gener i maig del 2011. També s’apuntava que Puntas hauria percebut 910 en forma de sobresous entre 2004 i 2005.

 

 

Recomanacions personalitzades