El Tribunal Suprem tanca l’expedient del cas dels sobresous que implicava Ivan Arcas i Víctor Puntas

Tancat definitivament el cas dels presumptes sobresous en forma de dietes il·legals a la FMC que implicava Ivan Arcas i Víctor Puntas. El Tribunal Suprem ha desestimat el recurs presentat per la Fiscalia Anticorrupció. 

Víctor Puntas i Ivan Arcas presentant la memòria de mandat de l'anterior govern municipal // Laura Herrero

Puntas i Arcas quan governaven junts // Arxiu

Primer l’Audiència Provincial de Barcelona ho va arxivar i ara el Tribunal Suprem ha desestimat el recurs que la Fiscalia Anticorrupció va presentar. El cas que imputava més de 40 alcaldes de tot Catalunya, entre ells l’exalcalde de Molins de Rei Ivan Arcas (Iniciativa), per cobrar presumptament sobresous en forma de dietes a la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) es tanca definitivament sense culpables. El també exalcalde molinenc Víctor Puntas (ERC), ara a l’Ajuntament de Sant Vicenç com a càrrec de confiança, també sortia implicat però en forma d’imputat perquè el suposat delicte ja havia prescrit. Tots dos, que van defensar la seva innocència desde el primer moment, surten indemnes.

“En el cas de la FMC no ens trobem davant d’una entitat que gestioni uns serveis públics, sinó d’una associació sotmesa expressament al règim jurídic de la Llei d’Associacions”, deia l’Audiència de Barcelona el març passat argumentant la innocència dels imputats perquè la FMC era una “entitat privada”. Ara, un any després, el Suprem dicta que aquesta decisió no es podia recórrer entenent que el tribunal de Barcelona va resoldre un recurs contra interlocutòries i que anteriorment no hi havia un processament formal dels imputats.

S’acusava a Arcas d’haver cobrat de manera il·lícita 1.326 euros com a membre del Consell Executiu de la FMC entre gener i maig del 2011. També s’apuntava que Puntas hauria percebut 910 en forma de sobresous entre 2004 i 2005.

 

 

  • dclosa

    Penoso el tener que ver a esos que no han pegado nunca un palo al agua, como se reparten tan alegremente los dineros que tanto nos cuesta ganar a los de la “privada” y que que salen de nuestros impuestos y luego ver que l’Audiència Provincial de Barcelona arxivar el cas i que ara el Tribunal Suprem ha desestimat el recurs que la Fiscalia Anticorrupció.
    El negocio consistía en que los ayuntamientos se hiciesen socios del FMC y pagasen unas cuotas con dinero municipal y luego a traves de la tapadera de la FMC repartía esos dineros en concepto de “dietas” a los 40 alcaldes asociados de Catalunya, entre ellos Ivan Arcas (ICV) qu ha vuelto a la banca i també exalcalde molinenc Víctor Puntas (ERC), que después de una temporada de conserje en el Consell Comarcal del B. Ll. ara a anat a l’Ajuntament de Sant Vicenç com a càrrec de confiança, . Penoso que siendo todo esto delito, el suposat delicte ja ha prescrit y no han devuelto el dinero , i tots dos, que van defensar la seva innocència desde el primer moment, surten indemnes ante nuestros morros.
    Queda claro la tapadera que se habian montado, de que de la FMC no era una entitat que gestioni serveis públics, sinó d’una associació sotmesa al règim jurídic de la Llei d’Associacions”, y que la FMC era una “entitat privada”, que los bobos del Ayuntamiento y la oposición permitían el pago de las cuotas de socio Penoso que Arcas (ICV) no devuelva lo cobrat de manera il·lícita de 1.326 euros com a membre del Consell Executiu de la FMC entre gener i maig del 2011, ni que Puntas devuelva los 910 € en forma de sobresous entre 2004 i 2005 y encima se le premie , envuelto con la bandera de la independéncia, como asesor y “persona de confianza” en el Ayto de ERC- Sant Vicens H. Esto es peor que que lo de Barcenas (PP) y lo del Pujol(CDC) juntos.