CDC reflexiona sobre els problemes de la dona al mercat laboral amb la diputada Lourdes Ciuró

Els convergents de Molins de Rei també organitzen un acte amb motiu del Dia de la Dona convidant la diputada al Congrés Lourdes Ciuró, qui analitza els problemes de la dona al mercat laboral. 

Ciuró a la seu de CDC Molins de Rei durant l'acte // Jose Polo

Ciuró a la seu de CDC Molins de Rei durant l’acte // Jose Polo

L’agrupació local de CDC Molins de Rei va convidar la diputada al Congrés dels Diputats, Lourdes Ciuró, a realitzar una xerrada amb motiu del Dia de la Dona. Ciuró va analitzar els principals problemes amb els quals es troba la dona en l’àmbit del mercat laboral a la seu dels convergents molinencs.

“Patim desigualtat en els sous, desigualtat d’oportunitats i problemes de conciliació amb la maternitat”, va resumir la diputada. Segons Ciuró sumar els homes a la lluita per la igualtat de gènere és “clau” perquè “no hi haurà igualtat sense voluntat”.

La membre de la Comissió d’Igualtat del Congrés va comparar el marc legal actual amb un “flotador que no deixa nedar” perquè, de moment, no hi ha igualtat. Explicant la seva experiència a Madrid, Ciuró va criticar que els llocs de poder “els reparteixen els homes” i va explicar com, per exemple, de les 17 comissions que existeixen només una està presidida per una dona, la d’Igualtat.

“Tot i que els estudis i l’exemple d’altres països ho confirmen, encara no es percep la igualtat com un factor rendible econòmicament”, va assegurar analitzant la repercussió positiva que podria tenir un mercat laboral més igualitari. “Ni l’empresariat ni el món laboral han fet un pas endavant cap a la conciliació”, va advertir sobre una de les problemàtiques més importants, la conciliació entre vida familiar i laboral.

Recomanacions personalitzades