Molins de Rei, lluny del lideratge comarcal en inserció laboral de les dones

Un estudi del Consell Comarcal situa Molins de Rei per sota de moltes ciutats del Baix Llobregat en el percentatge de dones contractades. El municipi tampoc destaca per tenir poc percentatge de dones en situació d’atur. 

Mapa del Baix Llobregat amb el percentatge de dones contractades // Consell Comarcal

Mapa del Baix Llobregat amb el percentatge de dones contractades // Consell Comarcal

Molins de Rei no és líder, ni és a prop del lideratge, en inserció laboral de les dones. Segons un estudi del Consell Comarcal del Baix Llobregat, menys del 45% dels contractes registrats al municipi són per a dones. Lluny queden altres ciutats com Castelldefels (52,3%), Sant Joan Despí (52,2%) o Sant Andreu de la Barca (51,7%).

De fet Molins de Rei està situat en l’última franja marcada per l’estudi, que divideix les poblacions en tres grups: més de 50% de contractes per a dones, entre el 45% i el 50%, i menys del 45%. Tot i que Molins se situa en aquest últim grup, el pitjor de tots, encara hi ha municipis amb registres més pobres. Aquest és el cas de Sant Esteve Sesrovires (28,2%), Martorell (37,2%) o Vallirana (36,6%).

Tampoc es destaca per tenir un baix índex de dones en el conjunt de persones aturades. És Cornellà de Llobregat, amb un 48,9%, la ciutat baixllobregatina amb menys dones entre els aturats, seguida de Martorell (51,4%) i Vallirana (53,6%). En aquest àmbit, Molins de Rei se situa a prop del 55%, dins de la mitjana de la resta de municipis de la comarca.

Discriminació de la dona en el mercat laboral

L’estudi ha analitzat la situació del mercat laboral del Baix Llobregat en clau de gènere fins a l’any 2015. Entre altres aspectes, revela que al Baix Llobregat el salari de la dona és “6.944 euros inferior als dels homes”. També es constata que el risc de caure en la pobresa de les dones “va en augment” mentre que el dels homes “disminueix”. Des del Consell es denuncia que en cas de quedar-se a l’atur “és molt més complicat” trobar feina si ets dona i tornar a situar “la maternitat” com un “gran factor de discriminació” de les dones al mercat laboral.

Recomanacions personalitzades