ERC mostra la feina feta en nou mesos d’oposició

El grup municipal d’ERC convoca una assemblea oberta amb la intenció d’explicar la feina feta a l’oposició i recollir propostes per part de la ciutadania. 

Els tres regidors d'ERC davant simpatitzants presents a l'assemblea // Jose Polo

Els tres regidors d’ERC davant simpatitzants presents a l’assemblea // Jose Polo

Amb la intenció de “complir amb el compromís de transparència i participació”, el grup municipal d’ERC va convocar una assemblea oberta el passat 3 de març a la Federació Obrera. Davant d’una vintena de persones, la majoria simpatitzants o militants del partit, els tres regidors republicans: Sílvia Guillén, Eduard Suàrez i Marc Rebulà, van explicar la feina feta fora i dins de l’Ajuntament de Molins de Rei. En nou mesos, ERC ha presentat 11 mocions, 14 precs i preguntes, han publicat 5 articles d’opinió i han radiat 18 raons del regidor. Es va fer una valoració del treball, es van escolar propostes i també hi va haver retrets cap al govern municipal (CDC i CiU).

D’entre les accions polítiques presentades destaquen la reivindicació d’un espai digne per la pràctica de l’atletisme, la inclusió de Molins de Rei en la coordinadora contra els desnonaments, la denúncia de la falta d’espai per homenatjar Lluís Companys, la idea de decidir la mobilitat del Centre Vila mitjançant participació ciutadana, la preocupació sobre el patrimoni històric del municipi, la proposta de fer un servei a domicili pel Mercat Municipal o les propostes fetes en les ordenances i els pressupostos municipals, entre altres.

“La majoria de propostes han estat escoltades”, va manifestar la portaveu, Sílvia Guillén. No totes, però, han tingut la mateixa sort. I és que, per exemple, 10 de les 14 preguntes fetes a la sociovergència segueixen sense resposta. Entre els retrets al govern, es va assegurar que és “indigne” que “un govern que es diu catalanista no organitzi un acte amb motiu de l’aniversari de la mort de Lluís Companys” o que s’han deixat perdre “dos elements del patrimoni històric” com el pont de Can Capellans o la Foneria del Molí. “Cada cop que plou una mica Molins de Rei s’inunda”, va recordar Eduard Suàrez en referencia als reiterats problemes amb els aiguats.

Al final de l’acte, el públic va expressar la seva preocupació per temes com la neteja, el no funcionament de les plaques fotovoltaiques o l’oblit en què semblen haver quedat les reivindicacions de l’atletisme molinenc, que segueix vetllant per una solució definitiva per la seva falta d’instal·lacions per poder entrenar amb dignitat.

Recomanacions personalitzades