Molins de Rei commemora el 40è aniversari de la República Àrab Sahrauí Democràtica

S’aprova una declaració institucional de suport al poble sahrauí amb motiu del 40è aniversari de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD). La seva bandera va lluir al balcó de l’Ajuntament. 

Un dels representants de Molins amb el Sàhara amb la bandera durant el ple municipal // Jose Polo

Un dels representants de Molins amb el Sàhara amb la bandera durant el ple municipal // Jose Polo

El ple municipal del mes de febrer ha aprovat per unanimitat una declaració institucional de suport a la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD) amb motiu del 40è aniversari de la seva creació. Ho ha fet a través d’una moció redactada per la coordinadora de les Associacions Solidàries amb el Sàhara i la delegació Sahrauí Catalunya i que l’entitat Molins de Rei amb el Sàhara ha fet arribar a les formacions polítiques.

La moció que té com a objectiu el reconeixement del “Front Polisario i la RASD en aquests 40 anys de lluita pacífica per poder convocar un referèndum d’autodeterminació del poble sahrauí”, segons ha explicat la regidora de Cooperació i Solidaritat, Jessica Revestido (PSC).

La bandera del Sàhara Occidental al balcó de l'Ajuntament // Jessica Revestido

La bandera del Sàhara Occidental al balcó de l’Ajuntament // Jessica Revestido

També denuncia les “violacions dels drets humans” que pateixen els activistes per part del govern del Marroc i insta a l’estat espanyol a què “assumeixi la seva responsabilitat en aquest conflicte”. La moció ha estat aprovada per unanimitat entre totes les formacions polítiques.

Bandera al balcó de l’Ajuntament

A més, dissabte 27 de febrer, el dia concret del 40è aniversari de la creació de la RASD, la bandera del Sàhara Occidental ha lluït al balcó de l’Ajuntament.

Molins de Rei és un municipi agermanat amb Emhereiz i s’organitzen projectes de cooperació com les Vacances en Pau.