Francisco García envia Mireia Romo “al psiquiatre” i la CUP l’acusa de “masclisme”

L’únic regidor de Ciutadans, Francisco García, li diu a Mireia Romo (CUP) que la pot posar en contacte “amb psicòlegs i psiquiatres” arran d’una dura resposta de la regidora on desacreditava el partit d’Albert Ribera. 

Amarg episodi al ple municipal del mes de gener. Ciutadans Molins de Rei va presentar una moció contra la xenofòbia i la transfòbia arran del suïcidi d’Alan, un cas que va revolucionar l’opinió pública. Durant el debat, l’únic regidor de la formació d’Albert Rivera al municipi, Francisco García, va dir-li a la regidora Mireia Romo (CUP) que podia posar-la en contacte amb psiquiatres. “No entenc la ira. Jo tinc aquí targetes, tinc amics que són psicòlegs, que són psiquiatres i, amb tot el respecte, te les puc donar”, va afirmar de forma literal García. A més, el regidor va amenaçar Romo de denunciar-la tot i que la regidora encara no ha rebut cap notificació de la demanda.

La més que desafortunada afirmació va arribar després d’una intervenció molt dura i extensa de Romo on va repassar els aspectes més obscurs de Ciutadans. Sobre la moció, la regidora la va titllar – com van fer altres grups polítics – d’ “oportunista”. “Un intent de guanyar vots donant una imatge d’ultradreta renovada en un acte d’hipocresia i pocs escrúpols i una falta d’absoluta de respecte cap a la lluita de la comunitat LGTBI”, va assegurar la regidora definint l’estratègia de Cs. Però el que va encendre García va ser un seguit de valoracions sobre el seu partit, més enllà del debat sobre la moció en si mateixa.

Francisco García durant el passat ple municipal // Jose Polo

Francisco García durant el passat ple municipal // Jose Polo

En primer terme, Romo va recordar-li a García que abans de les passades eleccions municipals Ciutadans va haver d’expulsar una seixantena de candidats de “perfil dubtós” entre els quals es trobaven “militants ultres vinculats a partits feixistes i xenòfobs com la Falange i Plataforma per Catalunya”, citant informacions periodístiques de professionals com Bertran Cazorla o Jordi Borràs. La cupaire va titllar el partit taronja de ser “la metamorfosi curosament planejada que la dreta conservadora i espanyolista ha hagut de fer davant el desgast de la marca del Partit Popular” i va recordar que Cs gairebé sempre coincideix amb el PP en el sentit de vot al Parlament. També va denunciar que l’any 2013 Cs va negar-se a condemnar el franquisme explícitament durant el debat d’una moció presentada a la cambra catalana on els diputats d’aquest partit i el PP van decidir sortir de l’hemicicle i com regidors d’Almería o Ciudad Real no van votar a favor de mocions contra la LGTBfòbia. Per últim també va recordar la polèmica postura de Cs en el tema de la violència de gènere on volen “acabar amb l’asimetria penal per qüestió de gènere”.

Mireia Romo durant la seva intervenció // Jose Polo

Mireia Romo durant la seva intervenció // Jose Polo

El to i les postures de Romo van encendre a García i, de fet, regidors d’altres colors polítics van mostrar-se contraris de les formes emprades per la regidora de la CUP. “Sembla que hi hagi ‘acoso i derribo’ depenent de qui presenta les coses”, va opinar la regidora de CDC, Carme Madorell. “El que ha fet la Mireia Romo no ho comparteixo”, va sentenciar l’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC), mentre advertia a García que no entrés en disputes de caràcter personal.

La moció va ser retirada a petició d’ERC, que va proposar debatre el tema en el marc del Consell Escolar. Una proposta aceptada per Ciutadans.

“Misogínia i masclisme”

A través d’un comunicat posterior, la CUP va denunciar l’actitud del regidor de Ciutadans. “Davant la incapacitat de rèplica a l’argumentari polític, el portaveu de Ciutadans a Molins li sortia sense filtres la misogínia i el masclisme”, indicaven parlant de les paraules de García. Des del principal partit de l’oposició a Molins de Rei s’argumenta el masclisme de García afirmant que estan “convençudes” que si “l’argumentari en contra de la moció l’hagués defensat un regidor home, a Francisco García, l’imaginari patriarcal que relaciona l’esfera femenina amb la bogeria per desacreditar les dones, no hagués aflorat i tampoc s’hagués agosarat a amenaçar d’interposar una denúncia”. Per tant, segons la CUP García es va atrevir a fer la polèmica afirmació pel fet que Romo és dona.

 

 

Recomanacions personalitzades