Les cooperatives d’energia i telecomunicació es donen a conèixer a La Barrina

Una xerrada al Casal Popular La Barrina reuneix les cooperatives Som Connexió i Som Energia, que expliquen els seus projectes. 

Imatge de la xerrada // cedida per La Barrina

Imatge de la xerrada // cedida per La Barrina

Dos models de cooperativa que volen canviar el paradigma de consum en dos sectors estratègics, les telecomunicacions i l’energia, es van reunir a La Barrina per donar-se a conèixer.

Manel Sastre, de Som Energia, va presentar la cooperativa que ha aconseguit 31.000 contractes en només cinc anys de vida. El projecte distribueix el 100% d’energia renovable i també ha iniciat projectes de producció fotovoltaica, eòlica i minihidràulica amb els diners aportats pels socis. Sastre també va explicar com entendre una factura elèctrica i les malifetes d’algunes companyies tradicionals amb la potència que es contracta.

Per la seva banda, Mercè Botella, de Som Connexió, va explicar el primer any de vida de la cooperativa nascuda a El Prat de Llobregat. Al maig van començar a donar servei de telefonia mòbil i el passat mes de desembre van sumar internet i telèfon a la seva oferta. Actualment operen 1.000 contractes i tenen, precisament, Som Energia com a exemple per continuar creixent.

Som Energia i Som Connexió van defensar els avantatges del model d’economia cooperativa amb la transparència, la democràcia i el bon servei com a principals valors. Al final de les intervencions dels ponents es va debatre sobre les estratègies de les grans multinacionals per guanyar beneficis.

  • dclosa

    Los contribuyentes seguiremos pagando con nuestros impuestos los delirios de grandeza de cuatro chalados políticos y la falta de sentido común de los políticos municipales actuales. Y no hablemos de ,los delirios y despropósitos del partido majoritari de l’oposició, la CUP, que ha mostrat certs dubtes d’algunes clàusules “poc clares” del contracte de Molins Energía, i que el partit liderat per Roger Castillo aposta per la gestió directe del servei a través de Molins Energia com a empresa municipal, y que intentan emplear en dicha empresa publica a buena parte de sus regidores y militantes en paro, y a ingenieros industriales energéticos y técnicos de mantenimiento, en contrato de funcionario municipal, especializados en combustión, corrosión y contaminación.
    En cada legislatura municipal nos cargan las espaldas de los contribuyentes con una nueva lapa, En su día , el PSUC ( Castellana) con la legalizacón a rango de funcionarios, la Radio Municipal sin oyentes, ICV(Arcas) con: delirios de grandeza con el pozo sin fondo de Molins Energia, desastre del Bus-Molins sin pasajeros, y los paneles solares aún sin conectar, CIU (Martí) con el Dipel solo para justificar su poltrona y su sueldo, etc , etc.