Una metàfora del procés independentista guanya el Carnestoltes 2016


Anem lents perquè anem lluny, una comparsa repleta de cargols fent una comparació amb el procés independentista, resulta la guanyadora del concurs del Carnestoltes 2016. Hi participen 1680 persones en una rua que ha arribat una setmana tard.

Dos dels integrants de la comparsa guanyadora // David Polo

Dos dels integrants de la comparsa guanyadora // David Polo

La lentitud de l’anomenat procés independentista ha estat el tema de la comparsa guanyadora del concurs del Carnestoltes 2016 a Molins de Rei. Anem lents perquè anem lluny, formada per joves membres de diverses entitats com l’Ateneu Mulei o l’Esplai Agrupa s’ha endut el primer premi. Tots vestits de cargols han fet una metàfora de la situació política que ha agradat al jurat d’enguany, format per tècnics de cultura d’altres municipis. Encara han sigut més irònics simulant una cursa en diverses ocasions.

Quina cucada i Sota el món de l’Estel han aconseguit el segon i el tercer premi respectivament. La millor carrossa ha estat la de 70 Dolç i el premi a la millor comparsa de temàtica actual ha recaigut en Monster’s Chef. La comparsa Justo Molinero, on hi havia els membres dels guanyadors de l’any passat, ha estat premiada per ser la comparsa més catxonda i Ballarines de Plom per ser la més nombrosa. El Castell Ciuró ha fet d’en Ciurot, la seva mascota, el Rei Carnestoltes i l’any vinent serà l’escola Estel l’encarregada de realitzar el monarca.

El Carnestoltes ha arribat una setmana tard a Molins de Rei per la seva coincidència amb la 165a Fira de la Candelera i ha tornat a estar organitzat per l’Ajuntament de Molins de Rei, que enguany ha hagut de fer alguns canvis en la seguretat de l’esdeveniment incorporant els voluntaris de l’ADF Puigmadrona-Olorda davant la negativa de la Guàrdia Urbana a fer més hores extres per reclamar millors condicions de treball. Enguany s’havia advertit d’un compliment de la legislació vigent més estricte pel que fa a la consumició de begudes alcohòliques a la via pública però tot i això s’ha pogut veure més d’un passat de rosca.

Amb tot, enguany un total de 1.680 persones organitzades en 22 comparses han desfilat pels carrers del municipi. L’any passat van ser 1.714 els participants. Fa dos anys van ser 1.867.

La rua, en imatges 

Fotografies de David Polo

Recomanacions personalitzades