Una moció d’ERC obre el camí per lluitar contra el malbaratament alimentari

Aprovada per unanimitat una proposta d’ERC per lluitar contra el llançament de productes alimentaris. Entre altres accions, es volen habilitar mecanismes per recollir productes a supermercats, restaurants i centres escolars i fer una campanya de sensibilització sobre el tema. 

Sílvia Guillén, portaveu d'ERC, durant una intervenció al ple municipal // Jose Polo

Sílvia Guillén, portaveu d’ERC, durant una intervenció al ple municipal // Jose Polo

Tones i tones de menjar en bon estat es llancen, dia a dia, als contenidors pròxims a restaurants, supermercats i escoles d’arreu. El malbaratament alimentari és una situació que també afecta Molins de Rei i durant el passat ple municipal del mes de gener, a proposta d’ERC i amb aportacions de la CUP i Molins Camina, s’ha aprovat una moció per acabar que significa la primera passa per lluitar contra aquesta situació al municipi.

Entre altres coses, la moció compromet l’Ajuntament de Molins de Rei a posar en marxa una campanya per facilitar que les persones que dinin o sopin a restaurants o hotels molinencs es puguin emportar en una carmanyola el menjar no consumit. Es vol habilitar mecanismes adients que facilitin la recollida d’aliments als supermercats, botigues, centres escolars i al Mercat Municipal. Precisament en l’àmbit escolar, la moció proposa iniciar un programa de re-aprofitament dels excedents alimentaris dels centres educatius cap a col·lectius que estan en situació de vulnerabilitat. També es proposen mesures de discriminació positiva als establiments que col·laborin en la lluita contra el malbaratament alimentari i campanyes de sensibilització per a la ciutadania en general.

Aprovada amb unanimitat però amb recels

La moció ha estat aprovada per unanimitat entre totes les forces polítiques però algunes han mostrat els seus recels cap a la proposta d’ERC. La regidora de Serveis Socials, Carme Madorell (CDC), ha opinat que els republicans volen donar “una imatge de Molins de Rei que no és” tot i estar d’acord amb “el fons de la moció”. Tanmateix, Madorell ha demanat “consensuar” les accions amb els sectors implicats per no fer les coses “a cop de moció”. Els convergents han anunciat en primer terme que s’abstindrien en la votació però, després, han votat a favor finalment sense donar cap explicació sobre el canvi de postura.

Recomanacions personalitzades