Els Matossers aconsegueixen el premi “Iniciativa Social” de la Revista Castells

La colla castellera de Molins de Rei ha estat premiada per iniciatives com el taller al centre penitenciari Wad Ras o la lectura del conte Jan, puges? a Hospitals.

Els Matossers recollint el premi durant la Nit dels Castells // Matossers

Els Matossers recollint el premi durant la Nit dels Castells // Matossers

No, els Matossers no són la colla més antiga de Catalunya ni la que aixeca castells més alts. Però els de Molins de Rei destaquen per coses encara més transcendents. És per això que la Revista Castells ha reconegut la colla castellera molinenca amb el premi “Iniciativa Social” en la gran nit castellera per excel·lència, La Nit dels Castells.

Aquest premi s’entrega per haver destacat positivament amb alguna iniciativa que destaca pel seu “impacte social”. Ja fa vuit anys que els Matossers, cada setembre, fan un taller casteller per les recluses del Centre Penitenciari de Dones Wad Ras de Barcelona. Aquesta iniciativa ha cridat l’atenció del Consell Assessor de la revista.

David Fernández, cap de colla de Matossers i president de la colla quan es va començar a portar a terme aquesta iniciativa, ha dedicat el premi a “l’equip d’educadors i educadores i a l’actual direcció del centre que cada any obre les portes”.

El premi també s’ha atorgat amb motiu de les activitats dutes a terme a l’Hospital Sant Joan de Déu, d’Esplugues, on la colla ha anat a explicar el conte Jan, puges? Amb tot, els Matossers s’han vist premiats pels seus valors més enllà dels castells.

Recomanacions personalitzades