Un client més gurmet fa caliu a la Fira de Vins

La Fira de Vins de la Candelera es consolida com un espai de trobada on la degustació s’emporta els beneficis. Els expositors estan contents amb l’afluència de públic i els que fa més anys que hi són asseguren que el client cada cop es fa més l’expert.

Nejoma

El consumidor és cada vegada més selecte // Marc Pidelasserra

El consumidor és cada vegada més selecte // Marc Pidelasserra

Si la Candelera fos una festa, sens dubte la Fira de Vins en seria la pista de ball. Somriures, amics, familia, i molta activitat des que surt el sol fins que es pon. És un no parar d’obrir ampolles entre retrobaments i algún flirteig. I segurament per això els cellers n’estan encantats.

Un dels protagonistes d’aquesta 36a Fira de Vins, la més antiga de Catalunya, ha estat el celler Bouquet d’Alella, l’estampa de la Denominació d’Orígen Alella, la convidada d’aquesta edició. Fa sis anys que en Pau Rocabado i la seva dona van recuperar la cultura de fer vins al mas de la família. Encara no poden viure del negoci però reconeixen que exposar-se a Molins de Rei els ha “facilitat la feina” de donar-se a conèixer. És la primera vegada que vénen i n’han quedat impressionats. “Som desconeguts i no arribem al públic” explica, però està disposat a seguir “picant pedra”.

Ells representen la feina feta per 7 cellers més d’aquesta zona del Maresme. “T’agradaran, o no, però són uns vins únics”, comenta mentre serveix les últimes copes de vi que pot omplir. Ha acabat totes les existències. La característica d’aquesta beguda és el punt salí que li aporta venir d’una zona tan propera al mar.

Un altre celler que ha vingut per primer cop és el d’en Jordi Raventós. El nom, 10 d’abril, commemora el dia que el seu fill va néixer. Ara té 4 anys. Explica que s’ha trobat gent “bastant entesa en la matèria”. “Et pregunten pel vi, s’interessen pel producte”, assenyala. I parla amb passió d’un vi blanc farcit de contrastos. Ve de Sant Jaume dels Domenys. “Volem demostrar que fora del Penedès també es fan bons vins”, diu. I és que a plaça de la Llibertat els vins de l’Alt Penedès conviuen amb begudes fetes arreu de Catalunya: el Maresme, la Terra Alta, el Vallès o fins i tot les Terres de l’Ebre.

En el que coincideixen és en l’ambientàs. Tots tenen clar que d’ampolles no en vendran, sinó que el guany es fa en els tastos. “La gent ve a consumir i passar-s’ho bé”, celebra encantat l’Àlex Virgili, de les Caves Martí Cerdà. Els noms dels seus vins i vermuts (Bandarra, Cabronet i Txitxarel·lo) van causar molt bona impressió l’any passat i ara es confessa “entregat” a la fira molinenca. “És de les millors en guany i bon rotllo: no hi ha res igual a la Candelera”, confessa.

No pot estar menys content. L’stand de l’Àlex està davant de la zona de foodtrucks. Tots els cellers ens confirmen que aquesta aposta de l’any passat marida de manera excel·lent amb la filosofia de la Fira de Vins. Aquí no es tracta de col·locar ampolles, sinó que com més ambient hi hagi, més benefici. Per cada tiquet d’un euro, els cellers guanyen 40 cèntims. Aquesta impressió la confirma la Carme, des de les caves Maset del Lleó. Fa més de vint anys que vénen i assegura que la Candelera és “fantàstica”. “Cada any hi ha més gent” i això ajuda a les vendes. També comenta que, al llarg dels anys, el client s’ha anat fent més sibarita.

Una altra via de negoci que permet la Candelera és fer lligams amb el sector de la restauració. Enguany, els restaurants i hotels locals han fet pactes per incloure a la seva carta de vins algunes de les descobertes entre els stands. Sigui amb vi blanc, rosat negre o escumós, les copes segueixen brindant perquè no s’aturi la festa.
[sam id=”53″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *