La mobilitat sostenible es dóna a conèixer a la Candelera

Per primera vegada, s’estrena un espai específic de vehicles elèctrics i híbrids a la zona comercial del motor del passeig del Terraplè. Creixen els curiosos per la mobilitat sostenible però els vehicles que funcionen amb carburants s’enduen les vendes.

Les Coses Bones

Un dels vehicles elèctrics de la Fira de la Candelera // Jose Polo

Un dels vehicles elèctrics de la Fira de la Candelera // Jose Polo

Els cotxes i vehicles elèctrics no són novetat a la Candelera. Ja fa un parell d’anys que els principals concessionaris molinencs exposen els vehicles elèctrics o híbrids entre la seva mostra. Enguany, però, s’ha reservat un espai específic a aquests vehicles al final de l’avinguda, amb la intenció de promocionar-los més. Allà els curiosos o als que els hi pica el cuquet del motor elèctric han pogut comparar els models de les diferents marques.

José Antonio García, comercial del concessionari Nissan Otto Diesel, veu “molt positiu” el fet d’haver instal·lat aquest espai. La seva aposta de mobilitat únicament elèctrica, el Nissan Leaf, ha aclaparat moltes mirades curioses. No opina igual la Sílvia Carballo, de Toyota. Una quinzena de cotxes brillants separen els dos comercials. “Ens va molt malament tenir el punt de vehicle elèctric tan lluny perquè no el podem ensenyar ni provar”, comenta Carballo. I és que aquest espai dedicat al vehicle elèctric es troba just al final del passeig del Terraplè i cap concessionari hi té cap venedor ni estand on asseure’s amb el client.

En el que sí que coincideixen és que els curiosos de la mobilitat elèctrica no deixen de créixer. “Cada vegada ens pregunten més”, diu Garcia, però deixa clar que, a la fira, de vendes n’hi ha ben poques. “El 80% són curiosos” explica, tot i que no desaprofita l’oportunitat per donar-se a conèixer. Ho avala Carballo. La seva marca no té cap vehicle elèctric al 100% però per la fira han venut un híbrid. “Hem vingut més a promocionar-ho que a vendre”, explica la venedora, parlant de la mobilitat sostenible. En canvi, sí que hi ha molta més facturació pel que fa als cotxes dièsel o gasolina. Sembla que l’èxit del cotxe elèctric a la Fira de la Candelera serà més aviat una cursa de fons.

En total són més de 10 vehicles exposats de tres marques diferents. Cartells de prestacions, autonomia expliquen i posen xifres a una aposta per la mobilitat sostenible que marca una línia de futur ambiental del sector. Però, al que més es distreuen els vianants és a buscar on és l’endoll. L’estampa encara costa d’assimilar. Pensarien el mateix els pagesos quan veien els primers tractors venint en carruatge a la Fira de la Candelera, ara fa més de cent anys?
[sam id=”53″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades