La Marató de Donació de Sang creix respecte a l’any passat però queda lluny d’altres edicions

182 persones participen en la Marató de Donació de Sang de la 165a Fira de la Candelera, el que significa un augment respecte l’any passat. La iniciativa, però, segueix allunyada de les xifres d’edicions anteriors. 18 persones han donat sang per primera vegada. 

Un dels participants en el moment de donar sang // Jose Polo

Un dels participants en el moment de donar sang // Jose Polo

La Marató de Donació de Sang de la 165a Fira de la Candelera de Molins de Rei ha crescut respecte a l’anterior edició. Si el 2015 un total de 155 persones es van apropar al Foment Cultural i Artístic per fer aquest gest solidari, enguany ho han fet un total de 182 individus, el que significa un 17% més. Des de l’organització, encapçalada pel Banc de Sang i Teixits, s’ha considerat la jornada com “un èxit” que ha “superat les previsions”, segons han explicat en un comunitat.

Tot i això, la iniciativa no passa pel seu millor moment. Des del 2011, quan es va batre el rècord de participació superant totes les expectatives amb 344 persones, l’afluència ha anat disminuint. El 2014, amb 189, es va baixar del llindar dels 200 donants, barrera que no es supera des del 2013.

Enguany, un total de 18 persones han donat sang per primera vegada per la Candelera. La franja d’edat més solidària ha estat la que va des dels 35 als 54 anys. D’aquestes 182 persones, 80 eren dones i 102 homes i un total de 172 s’han fet efectives, convertint-se les 10 restants en oferiments de persones que en aquell moment no van poder donar sang per diferents motius.

El Foment Cultural i Artístic durant la marató de donació de sang // Jose Polo

El Foment Cultural i Artístic durant la marató de donació de sang // Jose Polo

[sam id=”53″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades