Puigdemont es desfà en elogis a la Fira de la Candelera

El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha visitat la 165a Fira de la Candelera, la qual considera que és “un assumpte d’interès nacional”. Puigdemont s’ha desfet en elogis a la Fira i ha explicat que “hi veu els mateixos ingredients de l’èxit” que té Catalunya.

Puigdemont durant la visita que ha fet a la Mostra d'Entitats // Marc Pidelaserra

Puigdemont durant la visita que ha fet a la Mostra d’Entitats // Marc Pidelaserra

L’acabat d’investir 130è President de la Generalitat de Catalunya ha exhibit proximitat en la seva primera visita oficial a Molins de Rei. Puigdemont ha volgut mostrar la seva millor cara a les autoritats locals i al conjunt de ciutadans que visitaven la fira, mostrant-se sempre disposat a fer-se selfies amb tothom. Durant la recepció oficial a l’Ajuntament, el president ha fet un discurs d’exaltació de la Fira comparant els seus èxits amb els de Catalunya, fet que explica que sigui “un assumpte d’interès nacional“.

Puigdemont considera que la Fira ha sabut “combinar tradició i modernitat i no s’ha quedat fossilitzada i ha pogut connectar amb les noves generacions“, recepta d’èxit que ha vinculat amb l’evolució de la ciutadania de Catalunya. L’exalcalde de Girona veu en la fira “el dinamisme i la vitalitat d’una societat que reclama passos endavant“, fent-s’ho venir bé per pronunciar el seu full de ruta sobiranista. El president ha conclòs la seva intervenció afirmant que el món local i la seva política de proximitat “guanyarà pes en l’estat independent“.

La intervenció de l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals (CDC), ha anat també en la mateixa línia que la del president. Casals ha declarat que “l’Ajuntament i la gent de Molins de Rei estaran al costat de la Generalitat en el repte d’assolir la independència“. Per la seva banda el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC), ha volgut convertir la seva intervenció en una demanda directa a la Generalitat per tal “que el Govern no giri l’esquena als municipis“, i ha reclamat més inversions. Concretament, el socialista ha reivindicat que es faci efectiu el PUOSC (Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya), que fa anys que no arriba a Molins de Rei.

Puigdemont fullejant l'anuari Viu Molins de Rei 2015 // Marc Pidelaserra

Puigdemont fullejant l’anuari Viu Molins de Rei 2015 // Marc Pidelaserra

Puigdemont ha conversat amb membres de la PAH de Molins abans de fer la visita a la Fira // Marc Pidelaserra

Puigdemont ha conversat amb membres de la PAH de Molins abans de fer la visita a la Fira // Marc Pidelaserra

Calma amb la PAH

Durant la visita a la Fira una quinzena de membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca han volgut fer-li arribar al President a la Generalitat un dossier amb diverses demandes socials. Amb el record dels fets de l’any passat amb Artur Mas, la trobada dels membres de la PAH amb el President es temia tensa. Però tot el contrari. Puigdemont ha rebut al portaveu i ha estat conversant amb ell i amb altres membres de manera tranquila i amistosa, fet que ha desactivat qualsevol intenció de boicotejar la visita institucional. Així, doncs, les pors de la comitiva política perquè es repetissin incidents com l’any passat han quedat totalment desactivades.

[sam id=”53″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades