Frutales Duran guanya el concurs de planter per enèsima vegada

Viveros Frutales Duran torna a guanyar, un any més, el primer premi del concurs de planter en la modalitat d’arbres fruiters. Vivers Itxart torna a la primera posició en la categoria de planter de jardineria després de caure a l’anterior edició. Planters Grill és el guanyador del planter d’hortícoles.

cal marc

Ángel Duran pare i Ángel Duran fill recollint el premi del concurs de planter // David Guerrero

Ángel Duran pare i Ángel Duran fill recollint el premi del concurs de planter // David Guerrero

S’esgoten els titulars i les paraules per definir als arbres de Frutales Duran i el seu etern patriarca, Ángel Duran. Igual que no hi ha paraules, tampoc hi ha rivals que siguin capaços d’acabar amb l’hegemonia dels vivers vinguts des de Lleida cada any per la Fira de la Candelera. Un any més, Viveros Frutales Duran s’ha fet amb el primer premi del concurs de planter en la categoria d’arbres fruiters a la 165a Fira de la Candelera.

Aquesta temporada, “el cirerer és el que més demanda té” i l’arbre que es presenta com “més fructífer té pinta de ser l’ametller”, segons explicava Àngel Duran fill un cop acabada l’entrega de premis. Ángel Duran pare s’ho mirava des de la part baixa de les escales de l’església amb mirada d’aprovació i satisfacció. Els 2.500 arbres fruiters que han portat  la Fira han estat reconeguts com el millor gènere del planter. En el podi de la 165a Fira de la Candelera han estat acompanys per Vivers Acudam, que va obtenir el segon premi, i Viveros Sancho Hermanos en tercera posició. L’any passat, els Sancho, d’Alcanar, van aconseguir el segon lloc.

L'hereu de Vivers Itxart recollint el guardó // David Guerrero

L’hereu de Vivers Itxart recollint el guardó // David Guerrero

En la modalitat de planter de jardineria el primer premi va ser per Vivers Itxart. Vinguts a Molins de Rei des de l’Empordà, el ciclamen era el seu producte estrella. “La Fira de la Candelera és un referent del sector i serveix per arrencar la campanya de primavera”, destacava Joan Itxart, que va portar des de Garriguella, a l’Empordà, més de 5.000 plantes. L’any passat es van quedar sense premi però aquest 2016 han tornat a rebre el guardó al que estan gairebé tant acostumats com Frutales Duran. El segon premi de planter de jardineria va correspondre a Encarnación Cabrera i el tercer premi va recaure en el viver Tres Turons.

Tampoc va haver-hi sorpreses a la categoria de planter d’hortícoles. El primer premi va ser per Planters Grill, un altre campió clàssic en el seu àmbit. Al planter de Tordera li va seguir en segon lloc Cal Vernet.

A l’acte d’entrega dels premis van participar representants polítics, empresarials i agrícoles de Molins de Rei. El màxim guardó a Frutales Duran el va entregar la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell.

Foto de família dels guanyadors del concurs de planter amb les autoritats // David Guerrero

Foto de família dels guanyadors del concurs de planter amb les autoritats // David Guerrero

[sam id=”53″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades