Els calçots de la Candelera són del CE Molins de Rei

La clàssica calçotada del CE Molins de Rei arriba a la tretzena edició. Amb productes comprats a establiments del municipi, l’entitat aconsegueix financiar-se i, a més, crear germanor entre els seus membres. 

Els calçots del CE Molins de Rei // Jose Polo

Els calçots del CE Molins de Rei // Jose Polo

A la Fira de la Candelera es pot trobar una variada oferta gastronòmica. Embotits, formatges, dolços, entrepans, brasa, pizzes i fins i tot food trucks. Però si a la gran mostra de Molins de Rei es pot gaudir de l’autèntica calçotada és gràcies al Club Esportiu Molins de Rei. En el seu stand, tradicionalment situat al passeig del Terraplè, ofereixen aquest plat típic català a la brasa. Tot i que a la Candelera també els podem trobar arrebossats, són els únics que els serveixen d’aquesta manera.

“La idea va sortir d’un equip d’handbol per guanyar recursos econòmics”, explica Alfred Puntas, membre de la junta directiva del club que es dedica actualment a la pràctica de l’handbol i l’hoquei patins. Tot i que si l’objectiu fos “fer negoci” no seria “sostenible”, el cert que l’entitat esportiva aconsegueix recursos econòmics. “Ho hem de fer”, resumeix Andreu Pinto. Pares, directius i també jugadors i jugadores són els encarregats de fer de cuiners i cambrers durant el cap de setmana. “Així fem germanor”, conclou Pinto. Calculen que durant la 165a edició de la mostra han fet un total de “6.000 calçots”. Divendres i dissabte es dediquen a enfilar calçots en tires de 20 amb filferros i, durant la resta de cap de setmana, a fer-los.

A l’stand del CE Molins de Rei no només es poden aconseguir calçots sinó que també es fan tot tipus d’entrepans i torrades, sempre aprofitant la brasa. A més, tot està fet amb productes aconseguits a Molins de Rei. Si els calçots són de La Pagesa la salsa és de Les Palmerines, l’embotit de Cardus i les botifarres del Cal Barza. El pa, del Forn del Pont. Fins i tot el subministrador de les begudes és Gasoses Mallorca. Esmorzant, dinant o sopant amb el CE Molins de Rei a la Candelera s’ajuda a una entitat esportiva i també a diferents comerços del municipi.

Membres del CE Molins de Rei fent entrepans // Jose Polo

Membres del CE Molins de Rei fent entrepans // Jose Polo

[sam id=”53″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades