Plana i Safta tornen al més alt del Concurs de Paletes gràcies a Cal Badia

La parella de Vila-seca formada pel paleta Aleix Plana i el manobre Vasile Safta han guanyat el Concurs de Paletes de la 165a Fira de la Candelera. Han guanyat per partida doble, ja que han obtingut el premi del jurat i el premi que otorguen els mateixos concursants. Enguany els paletes han recreat la porta principal de l’edifici modernista de Cal Badia.

Acocsa

Un moment del concurs de paletes durant la Fira de la Cnadelera // Marc Pidelaserra

Un moment del concurs de paletes durant la Fira de la Cnadelera // Marc Pidelaserra

L’estil modernista de la casa de Cal Badia, ubicada al número 5 del carrer Pintor Carbonell, ha estat el tema del concurs de paletes de la 165a Fira de la Candelera en la seva setena edició. El certamen ha comptat amb la presència d’onze parelles vingudes de tot Catalunya, cap d’elles de Molins de Rei. El primer premi del concurs, que consta de 1.000€, l’ha obtingut la parella formada pel paleta Aleix Plana i el manobre Vasile Safta, que tornen al més alt del podi després que l’any passat van quedar segons i dos anys en tercera posició, i després de ser-ne els guanyadors l’any 2012, i el 2011. Un clàssics del concurs.

El binomi Plana-Safta també ha guanyat el premi dels concursants, el reconeixement que els propis paletes del concurs donen a la parella que creuen que ha sobreeixit. Això també va passat l’any passat, quan Ramon Oliveras i Josep Ribas -uns altres habituals del concurs-, van guanyar tots dos premis. Enguany no hi ha hagut ni segon ni tercer premi, i les parelles restants han rebut un premi de 150 euros i un record de la Fira.

El modernisme molinenc torna a ser el protagonista

La casa de Josep Badia ha estat el model que els paletes han hagut d’estudiar i reproduir, en concret la seva entrada. L’edifici és de planta i pis, construït l’any 1916. La porta està envoltada d’un regruix de maó vist amb detalls ceràmics, que era la part complicada del concurs. També és de ceràmica la imposta que ressegueix la façana sota el ràfec. Els membres de jurat han destacat, de fet, la precisió i perfecció dels elements de ceràmica.

Els guanyadors del concurs de paletes de la 165 Fira de la Candelera // Marc Pidelaserra

Vasile Safta i Aleix Plana, els guanyadors del concurs de paletes de la 165 Fira de la Candelera // Marc Pidelaserra

[sam id=”53″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades