Meritxell Borràs inaugura la 165a Fira de la Candelera prometent millores en habitatge

La nova consellera d’Habitatge, Meritxell Borràs, es compromet a posar fre a l’emergència habitacional de Molins de Rei sense concretar en cap mesura. La visita ha donat el tret d’inici oficial a la 165a edició de la Candelera, que compta amb 900 expositors i 45.000 metres quadrats de recinte firal.

JJ

Borràs i Casals en el recorregut de la visita inaugural // Elisenda Colell

Borràs i Casals en el recorregut de la visita inaugural // Elisenda Colell

Meritxell Borràs, recentment nomenada consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, ha fet la primera visita oficial del nou govern de la Generalitat per estrenar la 165a Fira de la Candelera. Borràs ha elogiat el “caràcter multisectorial” i la capacitat de “posar-se al dia” de la fira molinenca.

Nascuda a l’Hospitalet de Llobregat, no és la primera ocasió que visita la Candelera, però aquest cop ho ha fet recollint les primeres impressions del planter, la fira de brocanters, comercial i d’alimentació, per acabar brindant amb un vi blanc del Maresme a la fira de vins, la més antiga de Catalunya. Durant el recorregut inaugural i per pura coincidència, Borràs i tota la comitiva s’han trobat amb la pregonera Mònica Usart, que també ha volgut citar en el seu discurs inaugural.

Compromisos en habitatge

Xavi Paz, demanant compromisos a Meritxell Borràs // Elisenda Colell

Xavi Paz, demanant compromisos a Meritxell Borràs // Elisenda Colell

El primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC) ha demanat a la consellera que “no doni a l’esquena als Ajuntaments” en polítiques d’habitatge. És el cas del projecte les Guardioles, on el govern no hi ha posat ni un euro, ajudes d’emergencia habitacional o energètica, les beques menjador o el finançament a les llars d’infants. Exemples on les administracions locals han hagut de suplir el finançament que no ha assumit la Generalitat.

Borràs s’ha ofert a “treballar per eliminar les situacions d’emergència habitacional” al municipi, però sense concretar en res. De fet, ha demanat als representants locals que entenguin el moment de “dificultat econòmica” de la Generalitat fruit “de l’ofec el govern espanyol”. Amb tot, ha emplaçat a “parlar” dels problemes de Molins de Rei als representants locals. “Estic a la vostra disposició”, ha assegurat.

Separant-se del relat del seu soci de govern, l’alcalde i diputat al Parlament Joan Ramón Casals (CDC) ha optat per repetir que Molins de Rei és la ciutat amb menys atur del Baix Llobregat i ho ha atribuït a la “feina feta” des del govern català. A més, ha promès a la consellera que Molins de Rei “farà costat” al procés d’independència català.

La visita inaugural ha donat el tret de sortida d’una fira que, segons ha recordat el regidor de Fira, Ramon Sánchez (CDC), compta amb 900 expositors i 45.000 metres quadrats de superfície firal. En total, els firaires ocupen 5 quilòmetres d’estands i parades. Els primers firaires instal·lats al planter han comentat que les perspectives de vendes d’enguany són superiors als darrers anys, un dinamisme que asseguren haver començat a notar des del minut zero.
[sam id=”53″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades