L’economia social i cooperativa es reivindica a Molins de Rei

La Federació Obrera ha acollit una taula rodona amb representants de la Federació de Cooperatives de Treball, Coop57 i Caixa d’Enginyers, els quals han explicat el model d’economia social i cooperativa i com pot influir en la creació de llocs de treball i en millorar la salut del sistema econòmic del país.

Taula rodona sobre cooperativisme i economia social a la Federació Obrera // Marc Pidelaserra

Taula rodona sobre cooperativisme i economia social a la Federació Obrera // Marc Pidelaserra

El cooperativisme ha exhibit múscul a Molins de Rei. En una època on el sistema econòmic i financer està més en entredit que mai a causa de desastres com la bombolla immobiliària i el rescat als bancs i caixes d’estalvis, el cooperativisme s’ha reivindicat com un model perfectament viable i, a més, preferible.

Dins del marc dels actes de la 165a Fira de la Candelera, la Federació Obrera ha acollit una taula rodona sota el títol “Economia social i cooperativa: creadora d’ocupació, i la nova llei de cooperatives”, amb l’objectiu d’apropar als emprenedors molinencs les bondats d’aquest sistema alternatiu al préstec financer i al model de societats convencional. Joseba Polanco, de la Federació de Cooperatives de Treball, ha fet una ponència tècnica sobre els canvis legals en aquest àmbit i ha explicat que “en 48 hores es pot crear una nova cooperativa, i accedir a vies de finançament per consolidar-la“.

En el torn de casos d’èxit, Xavi Teis ha parlat de la cooperativa de crèdit Coop57, que amb 3.500 socis ha sacsejat aquest àmbit. Ha explicat que el seu model es basa en “transformar l’economia i la societat cap a realitats més equitatives i sostenibles“, a través de préstecs a entitats cooperatives i socials. Per la seva banda, Mario Guardia, representant de la Caixa d’Enginyers, ha reivindicat el model de banca ètica explicant que casos com les preferents mai es podrien produir en la seva entitat, “perquè els nostres clients són socis nostres, i a la vegada els propietaris de Caixa d’Enginyers“.

L’Ajuntament de Molins de Rei va signar un conveni amb aquesta darrera entitat per facilitar el crèdit a empresaris locals, i l’alcalde Joan Ramon Casals (CDC) ha manifestat que continuaran “en aquesta línia” de fomentar el model d’economia social i cooperativa al municipi.
[sam id=”53″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades