Truites “amb amor” per la Fira de la Candelera

Anna Cabada, Raúl González i Judith Gramunt guanyen el concurs de truites de la Fira de la Candelera. L’amor, la imaginació i l’organització són els seus secrets. 

Truites de tota mena al Mercat Municipal // Jose Polo

Truites de tota mena al Mercat Municipal // Jose Polo

La Fira de la Candelera és capaç de recollir actes completament heterogenis i, la seva capacitat de mutació i adaptació, és una de les claus que l’han fet arribar a les 165 edicions. Des d’unes jornades tècniques agràries fins a un espectacle de drons. Així és en aquests moments la gran mostra de Molins de Rei. Però si hi ha un sector que ha crescut durant els últims anys és, sense cap mena de dubte, el de la gastronomia.

Tastos de tots tipus i la més que consolidada Fira de Vins en són la mostra però, des de fa ja uns anys, també s’ha incorporat un nou concurs que complementa al tradicional de coradella: el de truites popular. Dissabte 30 un bon grapat de persones s’han reunit al Mercat Municipal per observar i, sobretot, tastar truites de tota mena.

En la categoria tradicional la guanyadora d’enguany ha estat Anna Cabada. Preguntada per Viu Molins de Rei sobre quin és el seu secret per fer aquest plat típic amb ou, ceba i patata una de les seves acompanyants ha confessat que les fa “amb molt amor”. Cabada no només no ho  ha negat sinó que ho ha reafirmat i també ha afegit que fa les truites “com les feia la meva àvia i la meva mare”. Qüestió de tradició familiar i, a més, perseverança. “Perquè et quedin bé n’has de fer moltes, vint seguides!”, ha exclamat.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Sortint-se del que és tradicional, en la categoria innovació els participants han jugat i fins i tot pervertit el concepte de truita. Hi havia de molt diferents i amb ingredients poc habituals. Raúl González ha aconseguit el primer premi amb una obra feta amb patates, gelatina de ceba, caviar de soja i mostassa d’anel. “Intento deixar anar la meva imaginació davant dels fogons”, ha explicat el creador d’una truita que també innovava per la seva forma: una corona reial.

Pel que fa a la categoria infantil la guanyadora ha estat Judith Gramunt amb una truita de sanfaina. La jove Gramunt, a les portes de l’adolescència, afirma que el seu secret és “coure els ingredients per separat i amb paciència després de netejar-los bé”. Organització i cuinar sense ser esclaus del rellotge. Dos ingredients bàsics de la cuina i, a vegades, oblidats per les noves generacions. No serà, però, per la petita Gramunt. Ella, segurament, també fa les truites amb amor, com Cabada. És el secret que ho resumeix tot.

Foto de família dels guanyadors amb les autoritats municipals // Jose Polo

Foto de família dels guanyadors amb les autoritats municipals // Jose Polo

[sam id=”53″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades