Vehicles elèctrics i drones envaeixen la Fira de la Candelera

La 165a Fira de la Candelera tindrà un espai específic dedicat als vehicles elèctrics i als drones. És la principal novetat d’una mostra que, coincidint amb la celebració de Carnestoltes arreu del país, arriba els dies 5, 6 i 7 de febrer.

Paz, Casals i Sànchez durant la roda de premsa // Jose Polo

Paz, Casals i Sànchez durant la roda de premsa // Jose Polo

Del carruatge al vehicle elèctric i del tractor al drone. És impossible sobreviure a 165 anys d’història sense adaptar-se als nous temps i la Fira de la Candelera ho fa. Per primera vegada, la fira de Molins de Rei tindrà una zona dedicada exclusivament a la promoció del vehicle elèctric, situada al passeig del Terraplè i on tres marques mostraran els seus models. Tanmateix, al pati de l’escola El Palau (antic Alfons XIII) també hi haurà un espai destinat als drones i robots, amb exhibicions, ponències i on, fins i tot, els visitants podran aprendre a fer funcionar i enlairar aquests aparells voladors telederigits que estan revolucionant diferents sectors, fins i tot el de l’agricultura, tan vinculat a la Candelera.

“La intenció és promocionar el vehicle elèctric”, ha explicat el regidor de Fira, Ramon Sànchez (CDC), mesos després que l’Ajuntament adquirís el compromís d’instal·lar punts de recàrrega per aquest tipus de vehicles, qui també ha parlat de l’espectacularitat dels drones per a grans i petits. “La Fira ha evolucionat”, ha afegit el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC). “La gent de fora parla de la Candelera amb enveja”, ha assegurat l’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC), posant en valor la mostra.

Els dies 5, 6 i 7 de febrer els carrers del municipi rebran la visita d’unes 300.000 persones aproximadament. Amb un pressupost de 491.003 euros, s’esperen al voltant de 900 expositors de tot tipus, organitzats en diferents fires: Planter, Agrícola i Maquinària Agrícola, Bestiar, Vins, Natura, Alimentació, Brocanters i Col·leccionisme, Artesans, Comercial, Industrial, Arts, Automòbil, Entitats i Associacions, Jove i Innovació.

Més seguretat i neteja

Una altra de les novetats és la instal·lació d’un punt de lactància i un espai per canviar els nadons. A més, es disposarà d’un desfibril·lador en cas d’emergència. També es reforçarà la neteja de les papereres i s’ampliaran els lavabos públics.

D’altra banda, s’han programat una sèrie d’experiències relacionades amb el vi, s’ha organitzat una fira solidària on es podrà ajudar a l’AFANOC i l’aplicació per a dispositius mòbils que es va estrenar la passada edició i va aconseguir una bona acollida ha evolucionat potenciat la interacció a la Fira de Vins i Caves.

[sam id=”53″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades