Aprovada una moció de la CUP per fer que l’Ajuntament treballi amb la banca ètica

El ple municipal del mes de desembre ha aprovat per unanimitat una moció presentada per la CUP a favor que l’Ajuntament treballi amb banca ètica. 

Els 4 regidors de la CUP durant l'últim ple municipal // Jose Polo

Els 4 regidors de la CUP durant un ple municipal // Arxiu — Jose Polo

L’Ajuntament de Molins de Rei obre les portes a treballar amb l’anomenada banca ètica. Una moció presentada pel principal partit de l’oposició, la CUP, i treballada conjuntament amb altres formacions polítiques, ha estat aprovada per unanimitat per tots els partits en el passat ple municipal del mes de desembre.

La moció obliga al govern municipal format per CDC i PSC a realitzar un informe tècnic amb l’objectiu d’estudiar “la viabilitat” de dur a terme “totes les operacions bancàries del consistori” mitjançant banques ètiques. També s’establirà contacte amb les diferents organitzacions d’aquest tipus que operen a Catalunya i, en funció del resultat de l’informe tècnic, l’Ajuntament podria arribar a “cancel·lar els comptes bancaris que es mantinguin en entitats no ètiques” sempre, això sí, que s’hagin amortitzats els préstecs pendents. Per últim, el text de l’acord també compromet la sociovergència a “no establir cap nou vincle ni relació amb cap entitat bancària que no sigui inclosa dins les banques ètiques”.

La mateixa moció inclou mecanismes de fiscalització del seu compliment per part dels grups polítics de l’oposició. L’objectiu és que no passi com altres vegades on les mocions aprovades s’han quedat en l’oblit.

Recomanacions personalitzades