La comunitat educativa tem que es retallin més línies de P3

El sindicat CCOO ha denunciat que el departament d’Ensenyament de la Generalitat vol tancar 21 línies de P3 a la comarca pel curs 2016-2017. Davant d’aquest fet l’Asssemblea Groga de Molins ha emès un comunicat on exigeix que es mantinguin els 9 grups del municipi i demanen que tot i que baixi la natalitat no es tanqui cap línia per poder reduir les ràtios de nens i nenes per aula.

La marea groga, al pont de l'estació // Elisenda Colell

La marea groga en una manifestació de l’any passat // Arxiu — Elisenda Colell

La lluita pel manteniment dels grups de P3 a Molins de Rei es comença a fer recorrent cada any. Després de les mobilitzacions contra el tancament de línies de l’any passat, l’Assemblea Groga de Molins tem que ara toca de nou sortir al carrer per evitar més retallades. Segons ha denunciat el sindicat Comissions Obreres, el departament d’Ensenyament de la Generalitat te la intenció de reduir 21 línies de P3 el proper curs en tota la comarca.

Segons l’Assemblea Groga el criteri demogràfic no pot justificar cap decisió de tancament, perquè segons dades que ells mateixos ofereixen, enguany hi ha pràcticament el mateix nombre d’infants que l’any anterior. D’aquesta manera demanen que es mantinguin les 9 línies actuals, tenint en compte a més que “a Molins de Rei s’està construint un nou barri que implicarà un creixement demogràfic, així que la baixada de ràtios en l’oferta actual serà imprescindible per estar preparats per absorbir nou alumnat en els propers cursos“.

Una altra de les reivindicacions és que es mantinguin totes les línies de P3 obertes a totes les escoles, és a dir, que no es retallin en cap cas línies en escoles que només en tinguin una, per no perdre aquest curs en el centre afectat. De la mateixa manera denuncien un “tracte desigual entre l’escola pública i la concertada“, ja que en la proposta d’Ensenyament no es preveu el tancament de línies en cap escola concertada.

Les reunions entre ajuntaments i departament d’Ensenyament s’estan produint durant aquests dies, per tant les propostes i accions definitives sobre grups de P3 tancats pel proper curs se sabran en breu.

 

Recomanacions personalitzades