L’Ajuntament i l’AMB recuperen una part de la riera de Vallvidrera

En un mes estaran llestes les obres de rehabilitació del tram de la riera de Vallvidrera des dels ponts de Can Baruta fins l’accés del camí del Riu. El cost dels treballs és de 60.000 euros, íntegrament finançats per l’Àrea Metropolitana de Barcelona. L’Ajuntament es compromet a acabar tot el camí del Riu durant aquest mandat.

Obres de rehabilitació de la riera de Vallvidrera // Marc Pidelaserra

Obres de rehabilitació de la riera de Vallvidrera // Marc Pidelaserra

En poques setmanes els molinencs guanyaran una nova zona natural. L’abandonada riera de Vallvidrera, al seu pas pel límit del barri de la Granja, s’està rehabilitant gràcies a una inversió de l’Àrea Metropolitana, i s’adequarà per tal que els veïns hi puguin passejar i arribar cap el segment del camí del riu que està construit.

La regidora de medi Ambient, Laura Soto (CDC), ha explicat que l’espai “es naturalitzarà i es replantarà amb vegetació autòctona“, i que l’objectiu d’aquestes obres és “unir els dos espais naturals de gran valor que tenim, que són la Serra de Collserola i el riu Llobregat“. El govern municipal format per CDC i PSC ha refermat el seu compromís en acabar el camí del riu en el seu conjunt, i per aquest 2016 hi ha pressuposats 90.000 euros a tal efecte.

La millora de la riera de Vallvidrera era una acció llargament reclamada per agents socials i polítics de Molins de Rei. D’aquesta manera, s’allarga el parc de la Sèquia per darrera de l’escola i el poliesporiu de La Sínia, i es pot transitar tranquilament per aquest espai fins al camí del Riu.

Recomanacions personalitzades