L’Ajuntament i l’AMB recuperen una part de la riera de Vallvidrera

En un mes estaran llestes les obres de rehabilitació del tram de la riera de Vallvidrera des dels ponts de Can Baruta fins l’accés del camí del Riu. El cost dels treballs és de 60.000 euros, íntegrament finançats per l’Àrea Metropolitana de Barcelona. L’Ajuntament es compromet a acabar tot el camí del Riu durant aquest mandat.

Obres de rehabilitació de la riera de Vallvidrera // Marc Pidelaserra

Obres de rehabilitació de la riera de Vallvidrera // Marc Pidelaserra

En poques setmanes els molinencs guanyaran una nova zona natural. L’abandonada riera de Vallvidrera, al seu pas pel límit del barri de la Granja, s’està rehabilitant gràcies a una inversió de l’Àrea Metropolitana, i s’adequarà per tal que els veïns hi puguin passejar i arribar cap el segment del camí del riu que està construit.

La regidora de medi Ambient, Laura Soto (CDC), ha explicat que l’espai “es naturalitzarà i es replantarà amb vegetació autòctona“, i que l’objectiu d’aquestes obres és “unir els dos espais naturals de gran valor que tenim, que són la Serra de Collserola i el riu Llobregat“. El govern municipal format per CDC i PSC ha refermat el seu compromís en acabar el camí del riu en el seu conjunt, i per aquest 2016 hi ha pressuposats 90.000 euros a tal efecte.

La millora de la riera de Vallvidrera era una acció llargament reclamada per agents socials i polítics de Molins de Rei. D’aquesta manera, s’allarga el parc de la Sèquia per darrera de l’escola i el poliesporiu de La Sínia, i es pot transitar tranquilament per aquest espai fins al camí del Riu.

 • dclosa

  No entiendo dónde van a parar los 28,5 Millones de € (4,731 millones de Ptas) de presupuesto municipal de la empresa más grande de Molins de Rei sin accionistas ni responsabilidad del consejo de administración como ocurre en las empresa privadas.como el Ayuntamiento de Molins de Rei

  , si las obras mayormente las pagan la Diputación , o EMB o la Generalitat, ¿ Dóne van a parar los dineros? , ¿ Se lo come todo los sueldos? , ¿ los sueldos para hacer qué?

  Los de CIU + PSOE nos alimentan con eso del Balcó de la Vila , llenándose la boca de “un any molt productiu” : Guardioles ( Incasol) , cami del riu (Diputació) , Oficines G.U. El Moli (Diputació+Ayto) , Ginebreda ( Diputació) , skatrepark (Ayto) , voreres El Pla ( Ayto) , Ca n’Iborra ( ERC) , clavergaram (Hold) , Bruc ( Ayto) , Jardí Requesens ( AMB) , IES Requesens ( Gene) , ruina biomasa (Ayto) , càmera anti intimidad Carril (Ayto).
  La clase política en Molins de Rei, con el gobierno en manos de, CIU (JR Casals) + PSC ( X. Paz), no valen lo que nos cuestan , Recordemos que , sin apenas mover un dedo, los politicos locales se ensacan, por el simple hecho de asistir a un pleno, cada regidor, de los 21 que tenemos, cobra por el morro, 380 € (63.000 Ptas) , y que cada pleno municipal nos cuesta : 21 x 380 = 8.000 € (1.328.000 ptas) / Pleno , y que todo el tinglado político en Molins de Rei, entre sueldos del alcalde, regidores a dedicación completa, cargos de confianza, regidores de la oposición, etc. etc, se nos llevan 874.114,64 € /año (145 milions Ptas ) de nuestro Pressupost Municipal , dineros que los sacan directamente
  del IBI que a pesar de la bajada el 2016 de valor de los pisos reconocido por el mismísimo caganer y lucifer catalán Sr. Montoro, Los políticos locales quieren seguir montados en el dólar de sus sueldos y no nos quieren rebajar el IBI de ninguna manera el 18 %

 • Santi

  Recuperar una part de la riera, recuperar dic, amb excavadores més aviat seria o destrossar, malmetre, construir, edificar, arranjar, … tot prèvia desnaturalització amb eines totalment invasives al medi. El medi demana conservar, no modificar o “naturalitzar” com diu la sra Regidora.