Els processos participatius no enganxen a la ciutadania

La Sala Gòtica va acollir la presentació pública dels dos processos participatius que hi ha en marxa: el Pla d’Actuació Municipal i els Pressupostos Participatius 2016, però només amb una desena de persones entre el públic, gairebé tots ells càrrecs de confiança o regidors. L’Ajuntament assegura que tot i això hi ha “força gent” que ja ha enviat propostes pel PAM i basen l’èxit de la participació en els pressupostos en les reunions que mantindran a cada barri.

Presentació pública dels processos participatius del PAM i pressupostos 2016 // Marc Pidelaserra

Presentació pública dels processos participatius del PAM i pressupostos 2016 // Marc Pidelaserra

Imatge desangelada i descoratjadora la que es va veure durant la presentació davant la ciutadania dels processos participatius del PAM i els pressupostos participatius per barris. La Sala Gòtica pràcticament buida, cap intervenció per part del públic, i els pocs assistents, gairebé tots ells relacionats amb l’Ajuntament com a càrrecs de confiança o regidors, més pendents del mòbil que de la documentació que se’ls havia entregat a l’entrada.

L’objectiu d’aquesta audiència pública era explicar al conjunt de la ciutadania en què consisteixen el Pla d’Actuació Municipal i com s’han elaborat els pressupostos per aquest 2016, i com els veïns poden participar per determinar aquestes accions. Però la sociovergència es va quedar pràcticament sola en les explicacions i la feina de comunicació i fer arribar a la gent aquests processos s’haurà de fer per altres vies.

Fonts de l’Ajuntament asseguren a Viu Molins de Rei que ja comptaven en què en aquest acte no hi assistís massa gent i que basen la seva estratègia de comunicació en les reunions que tenen previstes als barris. De fet, la setmana que ve ja s’inicia la roda de contactes de l’alcalde i el primer tinent, juntament amb els regidors de barri, amb diverses associacions de veïns. Amb aquestes reunions es pretén explicar els processos participatius i enganxar a la ciutadania per tal que hi participi.

Recomanacions personalitzades