Els processos participatius no enganxen a la ciutadania

La Sala Gòtica va acollir la presentació pública dels dos processos participatius que hi ha en marxa: el Pla d’Actuació Municipal i els Pressupostos Participatius 2016, però només amb una desena de persones entre el públic, gairebé tots ells càrrecs de confiança o regidors. L’Ajuntament assegura que tot i això hi ha “força gent” que ja ha enviat propostes pel PAM i basen l’èxit de la participació en els pressupostos en les reunions que mantindran a cada barri.

Presentació pública dels processos participatius del PAM i pressupostos 2016 // Marc Pidelaserra

Presentació pública dels processos participatius del PAM i pressupostos 2016 // Marc Pidelaserra

Imatge desangelada i descoratjadora la que es va veure durant la presentació davant la ciutadania dels processos participatius del PAM i els pressupostos participatius per barris. La Sala Gòtica pràcticament buida, cap intervenció per part del públic, i els pocs assistents, gairebé tots ells relacionats amb l’Ajuntament com a càrrecs de confiança o regidors, més pendents del mòbil que de la documentació que se’ls havia entregat a l’entrada.

L’objectiu d’aquesta audiència pública era explicar al conjunt de la ciutadania en què consisteixen el Pla d’Actuació Municipal i com s’han elaborat els pressupostos per aquest 2016, i com els veïns poden participar per determinar aquestes accions. Però la sociovergència es va quedar pràcticament sola en les explicacions i la feina de comunicació i fer arribar a la gent aquests processos s’haurà de fer per altres vies.

Fonts de l’Ajuntament asseguren a Viu Molins de Rei que ja comptaven en què en aquest acte no hi assistís massa gent i que basen la seva estratègia de comunicació en les reunions que tenen previstes als barris. De fet, la setmana que ve ja s’inicia la roda de contactes de l’alcalde i el primer tinent, juntament amb els regidors de barri, amb diverses associacions de veïns. Amb aquestes reunions es pretén explicar els processos participatius i enganxar a la ciutadania per tal que hi participi.

 • dclosa

  No nos engañemos y no nos engañen más, Las gentes de Molins de Rei votó en la municipales a CIU y a PSC , por votar por votar y porque era un dia festivo, y no porque estuviesen motivados por la politica municipal , prueba de ello es que, año tras año, y erre que erre, nos encontramos con eso de las presentaciones públicas sin asistentes, este año con los dos processos participatius que hi ha en marxa: el Pla d’Actuació Municipal i els Pressupostos Participatius 2016, La gente no tiene tanto tiempo libre ni ociosidad como algunos regidores , bastante les cuesta el trabajar y en mantener sus puestos de trabajo y les importa un comino todo eso, La muestra la tenemos en que al acto asistieron només una desena de persones entre el públic, gairebé tots ells càrrecs de confiança o regidors y
  algún que otro funcionarillo de turno. No sean hipócritas y no nos hagan confesar más con ruedas de molino, con eso que : l’Ajuntament assegura que tot i això hi ha “força gent” que ja ha enviat propostes pel PAM i basen l’èxit de la participació en els pressupostos en les reunions que mantindran (FUTURO) a cada barri.
  No es el único año donde vemos esa imatge desangelada i descoratjadora la que es va veure durant la
  presentació davant la ciutadania dels processos participatius del PAM i els pressupostos , con la Sala Gòtica buida, cap intervenció per part del públic, i els pocs assistents, gairebé tots ells relacionats amb l’Ajuntament ( La claca : grup d’aplaudidors professionals contractats en un espectacle en directe per a animar al públic i assegurar l’èxit) , com a càrrecs de confiança o regidors, més pendents del mòbil que de la documentació que se’ls havia entregat a l’entrada. L’objectiucno s’ha complert.
  L’actual absolutisme del govern de sociovergència es quedará sempre sola en les explicacions i la feina de comunicació i fer arribar a la gent aquests processos. El govern municipal no te carisma, Els vots obtiguts a les municipals van ser per pura casualitat, i hauràn de buscar altres vies de participació, evitan les mentides. Y lo peor es tener que oir decirles de que : ja hi comptaven, en què en aquest acte no hi assistís massa gent, la estratègia de comunicació será en les reunions que tenen previstes als barris ( amb mes claca : grup d’aplaudidors professionals contractats en un espectacle en directe per a animar al públic i assegurar l’èxit), regidors de barri, associacions de veïns, la majoria en mans del PSOE.
  La clase política en Molins de Rei, especialmente los del actual gobierno , CIU (JR Casals) + PSC ( X. Paz) no valen lo que nos cuestan , Recordemos que , si sin apenas mover un dedo, los politicos locales se ensacan, por el simple hecho de asistir a un pleno, cada regidor, de los 21 que tenemos, cobra por el morro, 380 € (63.000 Ptas) , y que cada pleno municipal nos cuesta : 21 x 380 = 8.000 € (1.328.000 ptas) / Pleno , y que todo el tinglado político en Molins de Rei, entre sueldos del alcalde, regidores a dedicación completa, cargos de confianza, regidores de la oposición, etc. se nos llevan 874.114,64 €
  /año (145 milions Ptas ) de nuestro Pressupost Municipal , dineros que los sacan directamente del IBI que a pesar de la bajada de valor de los pisos reconocida por els mismísimo caganer y lucifer catalán Sr. Montoro, , los del gobierno municipal quieren seguir “montados en el dólar” de sus sueldos y no quieren rebajar el IBI de ninguna manera , Sólo los de Podemos-Camina quieren hacerlo..

  • Pedro Garcia

   Listo, tu fuiste?

   • dclosa

    Fue la gran vergüenza de Molins de Rei : De ciudadano sin cargo político sólo asistió 1 , ¿Cuanto nos costó el evento, en sueldos, de los presentes?