Xavi Foj baixa una posició a la T2 en arribar a les dunes

Primer contacte amb les dunes i la navegació en el Dakar 2016. Xavi Foj ha perdut una posició en la la T2 i ara és quart. 

Foj durant la quarta etapa // Foj Motorsport

Foj en una de les etapes del Dakar // Foj Motorsport

Entre Salta i Belén, coincidint amb la setena etapa, han arribat les primeres dunes i trams de navegació de l’edició 2016 del Dakar. Just en un terreny on es mou molt bé, Xavi Foj ha perdut una posició en la categoria de cotxes de sèrie. Ara el molinenc és quart, a una hora i vint minuts de líder, i qui era favorit al títol quan va començar la competició, Nicolas Gibon, és tercer. Els dos primers classificats, Seaidan i Sireiyol, han anat perdent ritme competitiu però segueixen sense cometre errades.

A Foj se li ha complicat l’etapa des d’un bon inici. Primer s’ha hagut d’aturar per ajudar a un altre pilot que s’havia enganxat en una zona de fesh fesh. En el segon tram de la cursa, després de baixar la pressió dels pneumàtics Coopertires, l’equip Foj Motorsport s’ha trobat un cotxe dins la traçada i ha hagut de canviar de trajectòria de forma brusca. El resultat, una roda sense llanta. En un dia accidentat però sense calor, el Toyota ha pogut acabar amb solvència l’etapa, tot i la pèrdua de temps respecte als rivals.

“Estem força contents de com ens ha anat però queden dos dies molt perillosos”, ha assegurat Foj després de completar la jornada. El molinenc també ha reconegut que enguany la T2 és “la més forta” que ha disputat mai amb “sis pilots en condicions de disputar el podi”. Tot i que Foj és conscient que hi ha cotxes “superiors en potència i prestacions” es mostra esperançat d’acabar entre els tres primers.

Recomanacions personalitzades