Xavi Foj arriba a la jornada de descans amb opcions de victòria

L’equip Foj Motorsport és tercer a la classificació general de la T2 i manté les opcions de victòria en la categoria de cotxes de sèrie. 

Foj en una etapa del Dakar 2016 // Foj Motorsport

Foj en una etapa del Dakar 2016 // Foj Motorsport

El Dakar ha arribat al seu dia de descans després de l’etapa entre Uyuni i Yalta, que ha tornat a creuar la frontera entre Bolívia i Argentina. En la primera part del recorregut, els pilots s’han trobat una pista trencadora, similar a la del dia anterior, quan els rivals de Xavi Foj van ser penalitzats. “Hem pujat a una muntanya on primer hi havia pluja i després nevava”, descriu el molinenc, qui ha pogut superar les dificultats “amb seguretat” gràcies “als pneumàtics”.

El segon sector en territori argentí ha estat diferent i s’ha travessat una pista molt ràpida fins a arribar a Salta. En aquesta part l’equip FojMotorsport no ha tingut cap problema.

Foj manté opcions al títol

Quan s’arriba a la jornada de descans la categoria T2, destinada als cotxes de sèrie, està molt oberta. Nicolas Gibon, el primer pilot d’Autobody, equip favorit al títol, és quart en la classificació general després de patir un accident i haver de ser remolcat pel seu company d’equip, el japonès Miura, sacrificat per tal d’afavorir el francès. Mitja hora per davant en la classificació es troba Xavi Foj, a poc més d’una hora del líder. Si la lógica s’imposa, Gibon i Foj haurien d’anar retallant temps.

Tot i no ser el més ràpid, Patrick Sireyjol no ha comès errades ni ha patit problemes i això li ha permès col·locar-se en primera posició. Ell i Yasir Seaidan són les grans sorpreses d’enguany. S’estan mostrant com a pilots solvents en una modalitat que premia la conducció conservadora per sobre de l’arriscada i on el guanyador, normalment, acaba sent qui comet menys errades.

Després de la jornada de descans el Dakar arriba a un seguit de jornades on la navegació agafa importància. És precisament en aquest terreny on Xavi Foj, gràcies a la seva experiència, es mou millor i pot retallar distància respecte als dos primers classificats.

 

Recomanacions personalitzades