El mal d’altura penalitza els rivals de Xavi Foj

L’equip Foj Motorsport supera l’etapa a Uyuni amb èxit mentre que el seu principal rival, Nicolas Gibon, surt penalitzat. 

Xavi Foj durant l'etapa 6 // Fojt Motorsport

Xavi Foj durant l’etapa 6 // Fojt Motorsport

L’etapa sis del Dakar ha portat els pilots a rodejar el salar d’Uyuni, a Bolívia, en un terreny peligros a gairebé 4.000 metres d’altitud. “El cotxe ha notat molt l’altitud de l’etapa”, ha reconegut Xavi Foj, després d’acabar una jornada on ha apostat per anar “a un ritme mitjà”, sense forçar la maquinària del seu Toyota Land Cruiser.

El recorregut ha castigat molt més alguns dels rivals de Xavi Foj. De fet, el molinenc se’ls ha anat trobant al llarg del recorregut. Primer ha vist Alcaraz atrapat en el fang i després ha avançat el que fins ara era líder de la T2 i clar candidat al títol, el francès Nicolas Gibon. El pilot d’Autobody havia fet un recte i va destrossar la part davantera del seu cotxe. El seu company d’equip, Akira Miura, l’ha hagut de remolcar per acabar l’etapa.

Amb tot, Foj i Nacho Santamaria ara són tercers de la classificació general de la categoria de cotxes de sèrie, a una hora i set minuts del nou líder, un altre francès, Patrick Sireyjol. Gibon queda en quarta posició a mitja hora de Foj i, per tant, en una cursa tan llarga no queda fora de la lluita pel títol. El segon, a només sis minuts del líder, és Yasir Seaidan.

Durant l’etapa han avisat Foj pel PC Course que un cotxe s’havia incendiat enmig de la pista. S’ha encarregat de comprovar el pilot Ten Brike i el seu copilot ja no era en l’interior del vehicle. L’equip Foj Motorsport ha perdut sis minuts amb aquesta maniobra.

 

Recomanacions personalitzades