Xavi Foj supera la primera part de l’etapa marató

L’equip Foj Motorsport segueix endavant en el Dakar després de la tercera i la quarta etapes.  

Foj durant la quarta etapa // Foj Motorsport

Foj durant la quarta etapa // Foj Motorsport

El molinenc Xavi Foj ha superat la perillosa tercera etapa del Dakar i també la quarta, la primera part d’una jornada titllada de marató. En la tercera, l’equip Foj Motorsport Coopertires ha seguit el guió previst conduint de forma conservadora i eficient entre Termas de Río Hondo i San Salvador. Era un dia on “en qualsevol moment podies acabar fora”, ha assegurat Foj sobre una etapa on la pedra i el fang han estat protagonistes.

L’endemà, amb inici i final a San Salvador de Jujuy, s’ha donat el tret de sortida a una etapa marató. Disputant-se en una alçada molt elevada, els pilots han hagut de suportar la pressió i la falta d’oxigen de conduir per sobre dels 4.200 metres. Després d’un primer tram amb la pista trencada i molta sorra, s’ha pogut prémer l’accelerador a fons en una pista ample. “Hem mirat el cotxe durant tot el recorregut i crec que demà estarem en condicions de repetir una bona etapa”, ha declarat Foj esperançat després de superar la primera part de l’etapa marató.

De moment, el molinenc és tercera de la seva categoria a poc més de 26 minuts del líder, el francès Gibon. Un sospir en una modalitat, la de cotxes de sèrie, on la resistència està més premiada que la velocitat.

 

 

Recomanacions personalitzades