La sociovergència es queda sola per aprovar els primers pressupostos de la legislatura

CDC i PSC aproven els pressupostos del 2016 amb la seva majoria absoluta. Tots els partits de l’oposició voten en contra. 

El govern municipal de Molins de Rei, format per CDC i PSC, no va ser capaç de persuadir cap altre partit del ple municipal per tal d’aprovar el pressupost de l’any 2016. La CUP, ERC, Ciutadans, Molins Camina i Iniciativa-MES van votar, sense excepció, en contra d’una proposta que per primera vegada inclourà una mica de participació ciutadana, preveu incorporar la plaça de la Creu a la plataforma única del Centre Vila i aposta per elaborar un Pla de Clavegueram, la solució més ambiciosa presentada fins al moment al reincident problema de les inundacions. No va passar, doncs, com amb les ordenances municipals, on la sociovergència va aconseguir l’abstenció de dos grups municipals: ERC i Ciutadans. Tot i això, el pressupost es va aprovar igualment gràcies a la majoria absoluta de la sociovergència.

La CUP demana un pla de xoc contra la crisi

Tot i que el principal partit de l’oposició, la CUP, va començar el debat agraït l’esforç del govern en despesa social i el Pla de Clavegueram, va votar en contra dels pressupostos. Una de les principals reivindicacions expressades per aquest partit va ser la realització d’un pla de xoc contra la crisi, prioritzant-lo per davant de reformes “de façana”.

Els cupaires van recordar la proposta d’IBI progressiu que van expressar durant el debat d’ordenances i van demanar una auditoria dels serveis externalitzats que el govern no va acceptar. Una altra reivindicació, aquesta ja històrica en la ideologia de l’esquerra independentista molinenca, va ser la de reduir el cost de l’estructura política del consistori. Una vegada més, va ser negada. D’altra banda, van demanar un augment de les partides destinades a les mesures acordades en la Taula Local d’Habitatge i a l’execució del Pla Local d’Habitatge, a plans d’ocupació i foment del cooperativisme, a la millora del model de recollida de residus, a polítiques de gènere i a la creació d’un Pla d’Acció Animalista. També van exigir transparència amb els cànons com el de l’aigua. Irònic, el portaveu Roger Castillo es va felicitar perquè el 2016 sí que hi havia partida per començar a construir la nova Biblioteca Pau Vila.

ERC retira el vot de confiança al govern

ERC va retirar “el vot de confiança” donat al govern en les ordenances per sumar-se al vot en contra de la resta de partits de l’oposició. Els republicans van trobar a faltar en els pressupostos la proposta estrella de CDC en la passada campanya electoral, la reforma de les avingudes Barcelona i València, amb la qual ells també estaven d’acord. La portaveu republicana, Sílvia Guillén, va reclamar una disminució de les llistes d’espera en Serveis Socials i en el servei de teleassistència i va polemitzar amb la regidora d’aquesta àrea, Carme Madorell (CDC), assegurant que tenen “un concepte diferent de llista d’espera”. Guillén també va ser dura amb el govern respecte els plans d’ocupació, mai fets amb recursos municipals i sí amb diners d’altres administracions. “Al·lucino amb el govern!, cada vegada diu un motiu diferent per no fer plans d’ocupació”, va denunciar la periodista.

Des d’aquest partit es va reclamar la creació d’un òrgan ciutadà consultiu, anomenat Consell de Vila, per fomentar la participació ciutadana, com reclamaven ells i Iniciativa durant la campanya. ERC va incidir en prioritzar la despesa en l’ajut a les persones que ho passen malament per la crisi per davant del “retorn dels crèdits al banc o les inversions en infraestructures”. També van proposar que el Consell de Seguiment de la Crisi Econòmica decideixi què es fa amb el romanent de l’exercici anterior.

Ciutadans argumenta el sentit del seu vot

El grup de Ciutadans va fer els deures en el debat de pressupostos. Si en les ordenances no van argumentar la seva abstenció, en els pressupostos fins i tot van fer propostes abans de negar-li el suport al govern. Posant com a model Sant Joan Despí, el regidor Francisco García va proposar la realització d’un “projecte de ciutat plurilingüe” amb l’objectiu de “potenciar l’anglès”. El PSC va expressar que estava d’acord amb aquesta proposta. A més, des de Ciutadans es va reclamar un augment de les partides en enllumenat públic i salut.

Molins Camina fa una esmena a la totalitat

Per part de Molins Camina es va denunciar que “la mateixa tarda” de la votació es va rebre una modificació de la proposta del govern i es va fer una esmena a la totalitat dels pressupostos, criticant-los punt per punt. Especialment, es va denunciar que baixaven conceptes com “sanitat o foment de l’ocupació” mentre pujaven “els costos salarials” del govern. Des del govern se’ls va recriminar per no presentar propostes concretes.

Una vegada més, el partit que uneix Podemos, Equo i Procés Constituent en l’àmbit local va tornar a demostrar seriosos dubtes sobre el projecte de construcció del nou barri de Les Guardioles. A més, la regidora Ana Aroca va titllar el pressupost 2016 de “copy-past” del de l’any anterior i va denunciar que l’Ajuntament era una “agència de col·locació”. Tanmateix, Aroca va assegurar que el regidor de Finances, Ramon Sánchez (CDC), li havia “donat llargues” en l’entrega de la documentació del pressupost.

Iniciativa vol millorar les condicions dels treballadors

Des del grup d’Iniciativa per Molins de Rei-MES es va assegurar que el pressupost podia haver servit per millorar les condicions laborals dels treballadors de l’Ajuntament. “Si hi ha voluntat política, hi ha instruments per millorar les condicions laborals del personal”, va assegurar el regidor Pere García, qui també va alertar que “la realitat comptable de l’Ajuntament no parla de recuperació econòmica”.

Els ecosocialistes van reclamar un impuls en les inversions en “estalvi energètic” i més esforç en “polítiques actives d’ocupació” reclamant, també, plans d’ocupació propis abans de, com la resta de partits de l’oposició, votar en contra dels primers pressupostos de la segona versió de la sociovergència molinenca.

 

 • dclosa

  Con tanto “absolutismo” del actual equipo de gobierno CDC i PSC , similar al de Ferando VII, que les permite olímpicamente aprobar els pressupostos del 2016 amb la seva majoria absoluta, mentre tots els partits de l’oposició voten en contra, mejor seria disolver durante estos 4 años de legislatura, la actual corporación municipal, que los regidores se vayan a casa, que dejen de hacer el “paperina” en los plenos, con mociones que serán imposibles de aprobar y dejen de menear la perdiz sólo para justificar su presencia en el pleno y el cobro de sus sueldos ( 380€/regidor y pleno). que sin darnos cuenta, se meten cada mes en la saca, 380 € por regidor y por pleno, lo que representa 3 x 380 = 1.140 €
  en una sola tajada, y nos entretienen a la ciudadanía en los plenos municipales con las memeces de siempre.
  El govern municipal de Molins de Rei, format per CDC i PSC, con su actual absolutismo, no tiene, ni tendrá voluntad de persuadir a cap altre partit del ple municipal per tal d’aprovar el pressupost de l’any 2016, ni de los 4 años siguientes. Si son incapaces de hacer participar a los representantes políticos de miles de ciudadanos que votaron a la CUP, ERC, Ciutadans, Podemos-camina i Iniciativa, ahora tienen la indecencia de proponer que dejarán participació ciutadana, i que preveu incorporar la plaça de la Creu a la plataforma única del Centre Vila , pero, nada de participación ciudadana para las nuevas dependencias de la Guardia urbana + Biblioteca, etc , etc Después de 4 años de gobierno de calamidades diversas, ahora, a deshoras, apostan per elaborar un Pla de Clavegueram para la solución del reincident problema de les inundacions…..
  La CUP demana un pla de xoc contra la crisi, Se creen que un Ayuntamiento es una entidad formada por Hermanas de la Caridad y la colectivización de trabajo mahoista, agraïnt l’esforç del actual govern municipal que aporta en despesa social lo que no aportan sus socios de la Generalitat (CIU) , i persiste en la realització d’un pla de xoc contra la crisi con la colectivización de los trabajos municipales (basuras, limpieza, aguas, jardineria, Fira, ,… ) , con inventos de Gullermo Tell , como eso de la proposta d’IBI progressiu , auditoria dels serveis externalitzats (¿y los internos, con su baja productividad , no? ) , Eso de reduir el cost de l’estructura política del consistori está bien , pero los demás partidos no quieren soltarse de la saca.. Convertir el ayuntamiento en una inmobiliaria con partides destinades a les mesures acordades en la Taula Local d’Habitatge i a l’execució del Pla
  Local d’Habitatge, Plans d’ocupació i foment del cooperativisme y colectivació mahoista de los trabajos municipales, y el relleno de siempre en su discurso : la millora del model de recollida de residus, les polítiques de gènere , un plan sobre animales domésticos, etc, etc, con la imposible transparència para conocer els cànons com el de l’aigua, que incrementan las arcas del Ayntamiento y las adjudicaciones
  a dedo a la concesionaria del agua, por decreto, con el correspondiente deterioro de las economias domésticas, la nova Biblioteca sin consulta cívica, etc , etc.
  ERC , deshojando la margarita y meneando la perdiz como siempre con eso , ahora, de “el vot de confiança” , si, si , si no , no, si . como hicieron traicionando a la ciudadanía, en donar al govern el suport, conjuntamente con C’s, a les ordenances 2016. Cansinos con su clásico si, si, si no,de ERC-Molins a eso de les Guardioles, ahora nos salen con eso de la reforma de les avingudes Barcelona i València, que ya lo tenian en programa los de ICV , y memeces como eso de la mejora de la productividad municipal pidiendo disminució de les llistes d’espera en Serveis Socials i en el servei de teleassistència , los repetidos meneos de la perdiz, aún sabiendo que en la actualidad los ayuntamientos no tienen competencias legales para crear plans d’ocupació, y recriminando que mai son fets amb recursos municipals i sí amb diners d’altres administracions. Al·lucino !, con la periodista locutora municipal de Radio Sant Feliu….. con eso de la creación de más organos , con eso d’un òrgan ciutadà consultiu, anomenat Consell de Vila, per fomentar la participació ciutadana, y la persistente visión de ERC-Molins en confundir un ayuntamiento con Caritas Diocesana , en prioritzar la despesa en l’ajut a les persones que ho passen malament per la crisi per davant del “retorn dels crèdits als bancs o les inversions en infraestructures” , que es el único sentido y objetivo que tiene que tener

  un ayuntamiento, en vez de la creación como setas, de consejos y más consejos , como el Consell de Seguiment de la Crisi Econòmica que no sirve para nada.
  Ciutadans argumenta con memeces el sentit del seu vot en el debat de pressupostos, aún que en el pleno de les ordenances no les dio tiempo a argumentar ninguna memez, Ahora con temas supramunicipales, con eso de proposar la realització d’un “projecte de ciutat plurilingüe” amb
  l’objectiu de “potenciar l’anglès”, y la otra memez, que fuese el PSC.Molins que expresase que estava d’acord amb aquesta proposta. Rellenos de pollo clásicos: reclamar un augment de les partides en enllumenat públic i salut. eso eso, ! Mucha salut !
  Podemos-camina , está bien eso que se quejan todos, que denuncie el retraso en la entrega de la ducumentación ya que en “la mateixa tarda” del pleno, depressa i corrent, van rebre una modificació de la proposta del govern. Im-pre-zentable. Penosos en eso de denunciar cosas que son supramunicipales : que baixaven conceptes com “sanitat o foment de l’ocupació” , Acertado en eso de que pujaven “els costos salarials” del govern. Relleno : que des del govern no presenten propostes concretes., meneo de perdiz con eso de el nou barri de Les Guardioles, pressupost 2016 de “copy-past” del de l’any 2015 anterior , que l’Ajuntament era una “agència de col·locació”, incompetencia del regidor de finances, Sr. Sánchez (CDC) de “donat llargues” en l’entrega de la documentació del pressupost 2016.
  Iniciativa, trasnochado como siempre, con otro relleno : lo que no hicieron ellos en 8 años de gobierno , ahora, vol millorar les condicions dels treballadors de l’Ajuntament, “Si hi ha voluntat política, hi ha instruments (euros) per millorar les condicions laborals del personal”, ¡ Qué fácil es disparar en la retaguardia y con polvora del Rei !, con palabraría barata e inconexa con eso de que va “la realitat comptable de l’Ajuntament no parla de recuperació econòmica”. Incapaces de desbloquear lo de los paneles solares, se atreven en reclama, con más palabreria , un impuls en les inversions en “estalvi energètic” i més esforç en “polítiques actives d’ocupació” ,persistiendo en la inconsciencia en reclamar los ilegales plans d’ocupació propis.
  Penoso ver que los partidos políticos de la oposición en Molins de Rei , se hagan los desentendidos sobre lo que realmente importa a la ciudadanía como és el tema del IBI 2016, que ni siquiera lo han nombrado en el pleno, al ver la injusticia, la prepotencia y el absolutismo del equipo del actual gobierno municipal DiLl + PSOE , por lo que es justo, de sentido común y en derecho, en que se nos baje el 18 % en el IBI, intenten salirse por la tangente, con temática que no tienen nada que ver con lo principal, y que paradoxalmente, la ciudadanía, sufriremos en 2016 la subida del 1,3% en el recibo del IBI a pesar de la bajada del 18% de los valores catastrales de nuestras viviendas.
  Tal como decía el torero, y los pongoa todos al mismo nivel, se puede resumir en 3 palabras : Im-pre-zentable