La Guàrdia Urbana incorpora un gos policia al seu equip

L’Ajuntament de Molins de Rei fa una “prova pilot” d’unitat canina incorporant un gos a l’equip de la Guàrdia Urbana. El consistori contempla que la mesura tingui “caràcter permanent” si els resultats són satisfactoris. La detecció de substàncies estupefaents és el seu objectiu.

Django amb un agent de la Guàrdia Urbana pel passeig del Terraplè // Ajuntament de Molins de Rei

Django amb un agent de la Guàrdia Urbana pel passeig del Terraplè // Ajuntament de Molins de Rei

Django és un pastor alemany ensinistrat per detectar substàncies estupefaents i, durant la campanya de Nadal, formarà part de la Guàrdia Urbana de Molins de Rei. La incorporació, feta en primer terme com “una prova pilot d’unitat canina” segons informa l’Ajuntament de Molins de Rei, ja ha aixecat les crítiques d’alguns animalistes i també de regidors de l’oposició.

El projecte s’ha iniciat després que un dels agents de la policia local hagi fet formació en l’àmbit de la policia canina. De fet, el pastor alemany viu a casa d’aquest agent i, abans d’incorporar-se al cos de policia ha rebut ensinistrament per part d’una empresa que “compleix amb totes les normatives vigents que garanteixen el respecte als animals”, segons assegura el consistori.

El regidor de Guàrdia Urbana, Anton Pedrola (CDC), assegura que la incorporació del gos té “caràcter dissuasori” i destaca la capacitat de “detectar drogues” de l’animal. “Ens pot ajudar a promoure actituds cíviques que ajudin a millorar la convivència entre animals i ciutadans i la via pública”, afegeix el convergent. “Més endavant, i en base als resultats obtinguts, s’estudiarà la viabilitat de crear una unitat canina amb caràcter estable com ja han fet darrerament alguns municipis veïns”, sentència el regidor.

 

Recomanacions personalitzades