La Guàrdia Urbana incorpora un gos policia al seu equip

L’Ajuntament de Molins de Rei fa una “prova pilot” d’unitat canina incorporant un gos a l’equip de la Guàrdia Urbana. El consistori contempla que la mesura tingui “caràcter permanent” si els resultats són satisfactoris. La detecció de substàncies estupefaents és el seu objectiu.

Django amb un agent de la Guàrdia Urbana pel passeig del Terraplè // Ajuntament de Molins de Rei

Django amb un agent de la Guàrdia Urbana pel passeig del Terraplè // Ajuntament de Molins de Rei

Django és un pastor alemany ensinistrat per detectar substàncies estupefaents i, durant la campanya de Nadal, formarà part de la Guàrdia Urbana de Molins de Rei. La incorporació, feta en primer terme com “una prova pilot d’unitat canina” segons informa l’Ajuntament de Molins de Rei, ja ha aixecat les crítiques d’alguns animalistes i també de regidors de l’oposició.

El projecte s’ha iniciat després que un dels agents de la policia local hagi fet formació en l’àmbit de la policia canina. De fet, el pastor alemany viu a casa d’aquest agent i, abans d’incorporar-se al cos de policia ha rebut ensinistrament per part d’una empresa que “compleix amb totes les normatives vigents que garanteixen el respecte als animals”, segons assegura el consistori.

El regidor de Guàrdia Urbana, Anton Pedrola (CDC), assegura que la incorporació del gos té “caràcter dissuasori” i destaca la capacitat de “detectar drogues” de l’animal. “Ens pot ajudar a promoure actituds cíviques que ajudin a millorar la convivència entre animals i ciutadans i la via pública”, afegeix el convergent. “Més endavant, i en base als resultats obtinguts, s’estudiarà la viabilitat de crear una unitat canina amb caràcter estable com ja han fet darrerament alguns municipis veïns”, sentència el regidor.

 

 • dclosa

  Ya volvemos con los pasatiempos de siempre de los regidores a dedicación exclusiva (48.636,14 €) como el regidor de la Guardia Urbana Sr. Pedrola ( excap en vendes en el paro) , por puro protagonismo de DiLl , como ocurrió con en el fracaso de los pipican de la Santamans (CIU) , Recordemso que de los 28 millones de € del presupuesto municipal , Recordemos que , si sin apenas mover un dedo, los politicos locales se ensacan, por el simple hecho de asistir unas horillas en un pleno, cada regidor, de los 21 que tenemos, cobra por el morro, 380 € (63.000 Ptas) , y que cada pleno municipal nos cuesta : 21 x 380 = 8.000 € (1.328.000 ptas) / Pleno , y que todo el tinglado político en Molins de Rei, entre sueldos del alcalde, regidores a dedicación completa, cargos de confianza , regidores de la oposición, etc. se nos
  llevan 874.114,64 € /año (145 milions Ptas ) de nuestro Pressupost Municipal , dineros que los sacan directamente del IBI. Y lo peor es que después de repartirse entre PSOE i DiLl las poltronas de regidores/as a dedicación exclusiva , ahora se han dado cuanta de que no saben del oficio y no sirven , y tienen que recurrir a creació de dos alts càrrecs escollits “a dit” y aquets dos nous càrrecs cobrarien 61.500€ i 48.000€ anuals.

 • A.P.

  Estic totalment a favor de la utilització de gossos en tasques humanitàries, com ara rescat de víctimes, gossos pigall, etc. Totalment en contra en el seu ús com a elements de repressió i control de la població. El regidor de Guàrdia Urbana, Anton Pedrola (CDC), assegura que la incorporació del té “caràcter dissuasori”. Dissuasiu de què? em pregunto.

 • JAUME

  FIRMAD AQUI Y COMPARTID PARA EVITAR ESTE ABUSO.
  NO QUEREMOS ABUSO ANIMAL, NI PRACTICAS ANTIETICAS EN MOLINS DE REI. https://www.change.org/p/alcaldia-molinsderei-cat-que-el-ayuntamiento-de-molins-de-rei-libere-y-deje-de-explotar-a-un-perro-policia