400 animalistes i part de l’oposició aixequen la veu contra la incorporació d’un gos a la Guàrdia Urbana

Una campanya a Change.org ja ha recollit gairebé 400 signatures en contra d’incorporar un gos a la Guàrdia Urbana de Molins de Rei. Demanen “alliberar l’animal de l’esclavitud”. Alguns regidors de l’oposició també critiquen la iniciativa. 

Petición · alcaldia molinsderei.cat QUE EL AYUNTAMIENTO DE MOLINS DE REI LIBERE Y DEJE DE EXPLOTAR A UN PERRO POLICIA. · Change.org

Captura de pantalla de la campanya a Change.org

L’arribada de Django, el primer gos policia de la Guàrdia Urbana de Molins de Rei, ha estat acompanyada de certa polèmica. I és que alguns animalistes i també regidors de l’oposició han criticat la mesura de l’Ajuntament de Molins de Rei, que de moment es tracta d’una prova pilot.

Una campanya a la plataforma Change.org demana al consistori que “alliberi” al pastor alemany i que “deixi d’explotar l’animal”. Des d’aquesta petició, signada per gairebé 400 persones entre els quals es troben alguns regidors de l’oposició, es compara la tasca de gos policia amb l’esclavitud. “Alliberar aquest animal de la seva esclavitud li tornaria la dignitat a ell, com animal que és, i a nosaltres mateixos, com a éssers humans“, afirma el manifest, penjat a la plataforma per un molinenc i difós a través de les xarxes socials.

Part de l’oposició també critica la mesura

A través Twitter i en un seguit de piulades crítiques, la regidora del partit majoritari de l’oposició, Mireia Romo (CUP), ha aixecat la veu contra la incorporació d’un animal a la policia molinenca. Romo acusa al consistori de seguir pràctiques “obsoletes i antiètiques”. Tanmateix, la regidora, molt vinculada al moviment animalista, pregunta a l’Ajuntament quin tipus d’ensinistrament ha rebut l’animal i si aquest ha estat respectuós. En aquest sentit, el consistori ha expressat que s’han seguit “totes les normatives vigents que garanteixen el respecte als animals” a través d’una nota de premsa.

Altres regidores, com Ana Aroca, de Molins Camina, també han criticat la incorporació de Django a la policia i fins i tot ha animat a la ciutadania a signar la campanya de Change.org.

Recomanacions personalitzades