54 persones han treballat gràcies a un pla d’ocupació durant el 2015

Els plans d’ocupació han donat feina a 54 persones a Molins de Rei durant l’any 2015. D’altra banda, 224 han participat en programes de formació del Centre d’Ocupació i Desenvolupament. 

Les autoritats municipals en un dels cursos de formació // Ajuntament de Molins de Rei

Les autoritats municipals en un dels cursos de formació // Ajuntament de Molins de Rei

Els ajuts de diferents administracions com la Diputació de Barcelona, l’AMB o la Generalitat de Catalunya han fet possible que durant el 2015 l’Ajuntament de Molins de Rei contractés un total de 54 persones mitjançant plans d’ocupació. A través de contractes de sis mesos – criticats pels sindicats per les seves condicions – més de 50 aturats han treballat per l’administració local fent d’agent cívics, brigada d’obres, lampistes o administratius entre altres activitats.

Això significa un augment respecte la tendència experimentada durant els darrers anys. I és que durant els quatre anys de la passada legislatura només s’havien contractat 119 persones. L’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC), valora que es dóna una oportunitat laboral a “persones en situació d’atur de llarga durada” en franges d’edat on “sovint no és fàcil trobar feina”. “Aquest govern està fent tot el que està a les seves mans per fomentar ocupació”, s’ha vanagloriat. Per la seva banda, el primer tinent, Xavi Paz (PSC), informa que s’està “estudiant” la possibilitat de fer plans d’ocupació propis, una de les demandes de bona part de l’oposició. I és que, fins el moment, els recursos dels plans sempre han provingut d’altres administracions. “Els plans d’ocupació són l’exemple dels resultats socials que es poden obtenir quan les administracions col·laboren entre elles amb total complicitat”, sentència Paz.

Formació de 224 persones

D’altra banda, durant el 2015 un total de 224 persones han utilitzat algun dels programes de formació que es realitzen en el Centre d’Ocupació i Desenvolupament Joan García-Nieto. En total, 30 alumnes han format part del SEFED, 60 alumnes dels cursos FOAP i altres 134 dels cursos de formació pròpia i de curta durada en temes administratius, noves tecnologies o anglès.

 

Recomanacions personalitzades