Eduard Suàrez: Pressupost més estètic que social

Eduard-Suárez-RoviraDijous s’aprovaran els pressupostos municipals a la vila, i dic que s’aprovaran perquè  el govern sociovergent ostenta una majoria absoluta per fer-ho. Tan absoluta com poruga, tan carca com feixuga i tan poc adaptada a les noves necessitats i demandes dels molinencs que si et mires els pressupostos amb detall no deixen de ser gairebé una còpia dels anteriors i és aquí on, des d’ERC-Molins, denunciem la insensibilitat del govern municipal per estar al costat dels qui més pateixen. L’Ajuntament de Molins de Rei té recursos suficients per arribar a cobrir i garantir els serveis basics de la ciutadania. Podem fer una vida més digne per a tothom però la sociovergència no vol, i no vol perquè prioritza altres coses com tornar els crèdits al bancs o arreglar places i carrers i és llavors quan des d’ERC, a part de denunciar aquesta nefasta política de gestió dels recursos públics, fem un seguit de propostes per dignificar les nostres vides i de retruc reactivar l’economia local.

Vam dir en campanya electoral que cap denúncia sense proposta i això estem fent. Ens cal actuar i ràpid per alleugerir urgències que no poden esperar més, per això proposem: un pla de xoc pautat i rigorós que fugi de la manca d’ambició del govern municipal però també, perquè no dir-ho, que surti de l’actitud de queixar-se sense proposar alternatives. A Esquerra creiem que l’Ajuntament hauria de fer plans d’ocupació propis per obrir portes a l’esperança d’aquells treballadors que quasi l’han perduda tota, majoritàriament els majors de 55 anys que en són un bon grapat a Molins. També proposem un ajut directe pels aturats de llarga durada majors de 55 anys i que no reben cap tipus de prestació. Universalitzar el servei de teleassistència i que cap molinenc hagi d’anar als privats per obtenir-lo. Plans d’ocupació municipals per a la rehabilitació d’habitatges buits i així augmentar l’oferta d’habitatge social a la vila i evidentment, ajuts directes al lloguer per les persones amb problemes per pagar-lo. Ajuts a les famílies per pagar esplais i casals d’ estiu i un servei on-line per dones que han patit la violència masclista.

Aquestes propostes són possibles, no és cap brindis al sol ni cap gest estètic de cara la galeria. Són idees que hem elaborat pensant en i per a les persones i que el pressupost municipal pot assumir perfectament. En mans dels govern municipal està la resposta i segurament en la defensa de les classes populars i els valors republicans està la pregunta, pel grup Municipal d’ERC-Molins de Rei que no quedi.

 • dclosa

  Ciertamente. dijous día 17 de diciembre 2015, s’aprovaran, queramos o no, els pressupostos municipals 2016 per la vila, ja que l’actual govern sociovergent Di Ll + PSOE , ostenta una majoria absoluta Lastimoso el ver que ERC-Molins no propone alternativas realistas y que simplemente se limita a descalificar por descalificar, que si si son muy absolutos , de si es poruga, que si carca , que si feixuga , poc adaptada a les noves necessitats i demandes dels molinencs, etc , etc, , que son una còpia dels anteriors , que son insensibles,…
  No ponemos en duda de que con los 26 millones de presupuesto, l’Ajuntament de Molins de Rei té recursos suficients , pero no son las hermanitas de la caridad ni Caritas diocesana para que tengan que arribar a cobrir i garantir els serveis basics de la ciutadania. La caridad debe hacerse desde otros organismos, la mayoria de ellos supramunicipales, el Ayuntamiento debe hacer inversiones en la via pública constantemente , y es encomiable que para ello deba pedir y tornar crèdits al bancs per arreglar places i carrers , ¿Qué propone exactamente ERC-Molins? , ¿ Sólo denunciar por nefasta política de gestió dels recursos públics? , ¿ Cuales son sus propuestas de ERC viables, per dignificar les vides i de reactivar l’economia local?
  Ciertamente, ERC-Molins van dir en campanya electoral que cap denúncia sense proposta, ^¿ Dónde están publicadas sus propuestas? , ¿Qué es ese invento de un pla de xoc pautat? , Todos sabemos que los Ayuntamientos tienen prohibido de por ley hacer plans d’ocupació propis, i menos per majors de 55 anys, ¿Y porqué no con os de 45? , ¿Interferir en las obligaciones del Ministerio de Hacienda con un ajut directe pels aturats de llarga durada majors de 55 anys i que no reben cap tipus de prestació?, ¿ Interferir en las obligaciones de la Generalitat en la ley de dependencia con eso de universalitzar el servei de teleassistència i que cap molinenc hagi d’anar als privats per obtenir-lo.?, ¿Plans d’ocupació municipals per a la rehabilitació d’habitatges buits i així augmentar l’oferta d’habitatge social a la vila , aún que los parados no sean albañiles? ¿Ajuts directes al lloguer per les persones amb
  problemes per pagar?. ¿ Ajuts a les famílies per pagar esplais i casals d’ estiu i un servei on-line per dones que han patit la violència masclista?, Ajudes i mes ajudes , ¿ Els ajuntaments son ara, les hermanitas de la caritat? , Tot aixó son brindis al sol i gestos estètics buits de ERC de cara la galeria.
  Són idees pos elaborades i inviables que poden haver elaborat uns nens de primaria…
  Es penoso ver que la mayoria de los partidos politicos de la oposición en Molins de Rei , como en este caso ERC-Molins , se hagan los desentedidos sobre lo que realmente importa a la ciudadania como és lo del IBI 2016, y la postura de ERC con su aprobación en el pleno de las ordenanzas aún viendo la injusticia, la prepoténcia y el absolutismo del equipo del actual gobierno municipal DiLl + PSOE , por lo que es justo, de sentido común y de derecho en que se nos baje el 18 % en el IBI, e intenten salirse por la tangente con propuestas infantiles como estas sobre los parados mayores de 55ª, la teleasistencia, las rehabilitaciones, habitatge social,….. que no tienen nada que ver en con lo principal, y que paradoxalmente, la ciudadanía, sufriremos en 2016 la subida del 1,3% en el recibo del IBI a pesar de la bajada del 18% de los valores catastrales de nuestras viviendas.
  ERC–Molins és el 2º principal partit de l’oposició en Molins de Rei , y por mucho que nos pese, y poco se lo deberian pensar los 1.430 electores que los votaron de los 12.000 que fueron a votar , de que sin darnos cuenta, se meten cada mes en la saca, 380 € por regidor y por pleno, lo que representa 3 x 380 = 1.140 € en una sol acto y tajada, y nos entretienen a la ciudadanía en los plenos municipales con lo dicho antes, Por lo que vimosde ERC en la anterior legislatura y por lo que estamos viendo en la actual, lo importante para ERC-Molins es que los meses vayan pasando e ir meneando la perdiz con todas esas propuestas inviables.